San Marco е истински италиански ресторант, не само табела

Свързани новини

06.03.2023 15:28

ДА! Тирамису в кафена чаша, яка талята и превъзходен лаврак със спанак и шамфъстък в San Marco

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

San Marco е истински италиански ресторант, не само табела. Малък и неподчинен на дизайна, но много вкусен, почти скрит на ул. Цар Симеон, на метри от френския Етранже. Започваме с тирамисуто, сервирано в чаша за кафе, за да се подчертае визуално нотката от напитката в крема – не само специален ефект, но и наистина много добър десерт. Като говорим за нотки, любимата на италианците риба лаврак, branzino, както я наричат, е с нещо, взето от кавказката кухня.


Също като арменците и грузинците, в този ресторант, посипват рибата леко с ядки. Само че не с орехи, както е типично за кавказците, а с шам-фъстък. Отстрани добавят свеж спанак за сила и настроение. Самият лаврак е чудесно приготвен като филе, към което няма и не може да има забележки.


Това го пишем по повод друг ресторант с италианско име в София, където келнерът предупреждава да не се взема лаврак, понеже люспите са в повече. Талятата, за която писахме неотдавна в текст, предизвикал много четения и коментари, в  San Marco я правят. И то доста добре, въпреки че не е налична в менюто, но при поискване майсторът я спретва по чудесен начин. Във вечерта, в която бяхме последно в края на миналата седмица, на дъската за деня беше предложена талята, но от тон, не от теле, само че не я опитахме. Сигурно и тя е била доста добра, но си я оставяме като опция за опитване следващия път.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.