12.06.2012 17:33

Beardyman и Hudson Mohawke идват на ПаркЛайв

Видян 6864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият английски бийтбоксър Beardyman и шотландският експериментатор Hudson Mohawke потвърдиха участието си на третото издание на фестивала ParkLive, което ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември  в парковото пространство до Терминал 2 на Летище София. Зад псевдонима Beardyman или „човекът с брадата” е скрито името на Darren Foreman - един  уникален откривател,  пренесъл  бийтбокса в ново измерение.  Вече десет години Beardyman не спира да изумява с изпълненията си, а BBC го определят като „Повелителят на звука и бийта”.   И това не е случайно. Може да го видите как имитира Елвис Пресли, при това облечен в костюм на маймуна, просто да готви в някое телевизионно шоу, докато експериментира с бийтбокс и как участва в благотворителен детски хор.  И това е малка част от имиджа на Darren Foreman. Магията, с която превзема публиката изглежда съвсем обикновена, но това е само привидно. Само с помощта на гласа си Beardyman създава бийтове и мелодии, след това ги надгражда, за да зазвучат като цели парчета  и всичко това тече в реално време. Невероятното му умение и способността да подлудява тълпата го отвеждат до разнородни  събития - от  гигантският  дръм’н’бейс фестивал „Slaminn Vinyl” – до детсктите концерти  “Young Voices”, които се провеждат на големите стадиони в Англия. Участвал е на една сцена с имена като Blondie, Groove Aramada, Jazzy Jeff, Sly & The Family Stone, Grooverider, Nextmen, Foreign Beggars и много други. Никой не остава изненадан когато през 2006-та печели титлата UK Beatbox Champion, а през 2007 става първият бийтбоксър в историята на Англия, който дублира постижението си.  Подобно на родния ни SkilleR, Beardiman е прецедентът в бийтбокс културата на Острова. Сравняват го с Bobby Mcferin, но във вариант на човек взел LSD. За да се убeдим в това, ще трябва да го видим и чуем на ParkLive Fest 2012. 

Явлението Hudson Mohawke се появява на бял свят в края на 90-те години, когато едва 15 годишен, Ross Birchard се записва в историята на DMC шампионатите, като най-младия участник във финала на надпреварата. В момента Hudson Mohawke влиза в колаборации с артисти като Kanye West, Just Blaze (продуцента на Jay-Z), Waka Floka, ремиксира Bjork и Jamie Woon, пише музика за електронни игри като Grant Theft Auto. Звукът, който произвежда Hudson Mohawke e ярка и в същото време кошмарна смесица от hip-hop импровизации повлияни от J Dilla, космическо r’n’b, бум бас и еуфороичен рейв, всичко това гарнирано с всевъзможни ефекти и звуци записани от различни места по света.

През 2007г. Hudson Mohawke участва в академията на Red Bull в Торонто, където прави брутална преработка на парчето на Tweet & Missy Elliot – Ооps. Очаквано, вниманието към него става огромно и не след дълго той се присъединява към семейството на гиганта WARP records, а името му почва да се сравнява все по често с тези на Aphex Twin, Squarpusher, Autecher и Boards Of Canada и не случайно. Всичко тези формации са отговорни за развитието на електронния авангард през последните 20 години, а Hudson Mohawke е техният млад и свеж наследник.

Едва 25 годишен, роденият в Глазгоу продуцент наистина няма от какво да се оплаче. Музиката му редовно присъства в най-авторитетните радио предавания на BBC Radio 1, The Guardian наскоро го определи като “The Future of R’n’B”, участва на различни фестивали по цялото земно кълбо, а ключът към успеха му явно се крие най-вече в това да създава музика и звуци непознати до този момент на човешкото ухо.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.