100 г. Слабаков днес

Свързани новини

05.01.2024 14:12

100 г. Слабаков днес

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фотоизложба по повод 100 години от рождението на актьора Петър Слабаков ще бъде подредена във фоайето на Б сграда на НАТФИЗ. Експозицията ще бъде открита на 5 януари, а инициативата за създаването й е на режисьора Андрей Слабаков, син на актьора. Това е последното от поредица събития, отбелязващи рождението на Петър Слабаков, съобщават от НАТФИЗ.

Куратор на изложбата е Биляна Николова. Веднага след официалното откриване всички гости ще имат възможност да видят документалния филм от 2003 година „Баща ми“ на режисьора Андрей Слабаков. От екипа отбелязват, че месец януари ще бъде посветен на Петър Слабаков и всеки вторник в аулата на НАТФИЗ, студенти, преподаватели и гости ще могат да гледат по един игрален филм с големия актьор в главната роля.

На 9 януари ще бъде прожекцията на „Щурец в ухото“, реж. Георги Стоянов, 1976, (Петър Слабаков е в ролята на Георги Черния) За 16 януари е насрочен филмът „Илюзия“, реж. Людмил Стайков, 1980, (Петър Слабаков е в ролята на Данил). В програмата за 23 януари е „Здрачаване“, реж. Никола Минчев, 1976 (премиера 1989 г.), (Петър Слабаков е в ролята на Николай Манев – Папи), а на 30 януари ще бъде прожектиран „Златната река“, реж. Иванка Гръбчева, 1983, (Петър Слабаков е в ролята на Сладкият). Входът е свободен за всички желаещи, информират организаторите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей