Свързани новини

27.04.2009 10:25

Втори Национален форум за науката

Видян 972 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втори Национален форум за науката ще се проведе от днес до 29 април, съобщи БГНЕС.


Форумът е включен в инициираната от президента на Република България Георги Първанов поредица „Български дебати” и се провежда под неговия патронаж. Той е подкрепен финансово от фонд „Научни изследвания”. Посветен е на Европейската година на творчеството и иновациите – 2009, както и на 65-годишнината от учредяването на Съюза на учените в България. Националният форум за науката се организира по инициатива на СУБ с участието на БАН, ССА, ФНТС, ВАК, НАОА, университетите в България и др. Основната му цел е да събере на едно място хората, които работят за бъдещето на науката в страната.
Националният форум за науката ще бъде открит днес от 14.30 ч. в Големия салон на БАН с участието на Президента, на представители на Парламентарната комисия по наука и образование, МОН и други институции. Активните работни заседания ще се проведат на 28 април в зали на БАН, ФНТС и НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. Заключителното заседание е на 29 април 2009 г. от 09.00 ч. в Големия салон на БАН. Организационният комитет предвижда това събитие на бъде първи етап на Националния форум. През м. октомври 2009 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски” ще се организира и проведе втори етап на форума, който ще включва среща с държавни и политически ръководители с оглед планираните действия в областта на науката, висшето образование, иновациите и технологиите през следващия управленски мандат.
Обобщение на първия етап на Националния форум за науката ще бъде направено на пресконференция на 30 април 2009 г. (четвъртък) от 11,00 ч. в Пресклуба на БТА. В пресконференцията ще вземат участие представители на ръководствата на СУБ, БАН, ССА, ректори.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева