Свързани новини

24.11.2008 11:37

Връчват голямата награда за наука на СУ

Видян 1591 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Алма матер трябва да се утвърди като едно модерно висше училище, създаващо млади, амбициозни и мислещи хора, каза ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев по повод 120-та годишнина на висшето училище, цитиран от Дарик. 


В словото си проф. Илчев посочи, че нито един университет не може да се развива сам и се надява на сътрудничество с българските университети, европейските и световните висши училища. Той припомни, че началната дата на висшето образование у нас е есента на 1878 година, когато се открива висшия педагогически курс.  В Аулата на Алма матер ще бъде връчена и голямата награда за наука на университета. Паричната й стойност е 10 хиляди лева.


По-късно през деня от сградата на Ректората ще тръгне шествие на преподаватели, бивши и настоящи студенти, докторанти и политици. То ще мине покрай на-важните държавни институции. По пътя му до Народния театър, където ще има концерт, в него ще се включат президентът, премиерът, председателят на Народното събрание и 80 депутати, възпитаници на Софийския университет, министрите на образованието и културата.


Вечерта ще бъдат запалени 120 факли, на колкото години става Алма матер, а цяла нощ в Ректората ще има бал с маски, четири сцени и музика на живо, изпълнена от 10 групи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби