Volkswagen Golf 8.5 GTI
01/02

Свързани новини

05.11.2023 08:00

Volkswagen Golf 8.5 GTI ще пристигне през 2024 г. с повече мощност

Видян 13141 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-рано тази година шефът на марката Томас Шефер потвърди, че няма да има друг Golf с двигател с вътрешно горене, въпреки че под „друг“ той имаше предвид нов модел от девето поколение.




Германският автомобилен производител обаче все още не е приключил със сегашното осмо поколение Golf и прототипи на обновен модел са широко забелязани в Европа.

И най-новата информация предполага, че GTI версията на този Golf 8.5, както някои го нарекоха, ще излезе с гръм и трясък.

Според Autocar, стандартната версия на обновения Volkswagen Golf GTI вероятно ще увеличи мощността с около 15kW, за да достигне мощността от 195kW, предлагана от най-новата версия на 2.0-литровия турбобензинов двигател EA288, монтиран на новите Tiguan и Passat.




Междувременно се очаква максималният въртящ момент да нарасне от 370Nm на настоящия модел до над 400Nm.

Тези увеличени мощности биха могли да доведат времето за спринт от 0 до 100 км/ч на GTI под шест секунди, предполага изданието в Обединеното кралство. Днешният GTI прави това за 6,4 секунди, според твърденията.

Но това не спира дотук. Autocar казва, че има и ревизии на шасито, като ревизираните компоненти на платформата MQB, открити в най-новите Tiguan и Passat, сочат към подобрена версия на DCC адаптивното окачване, както и по-твърда задна ос.

Ревизиите на външния стил на Golf и неговия GTI вариант вероятно ще бъдат по-фини, тъй като "шпионските" снимки в интернет ни карат да вярваме на това твърдение.




В допълнение, Volkswagen ще направи някои много необходими ревизии в купето, съобщава Autocar, включително нова и по-бързо реагираща информационно-развлекателна система със сензорен екран с по-удобна за потребителя структура на менюто.

За щастие също така изглежда, че тези плъзгащи се контроли на волана са на път да излязат.

Фейслифтът на Volkswagen Golf и GTI се очаква да дебютират в Европа през 2024 г. Въпреки това може да отнеме малко повече време, докато хот-хечът стигне до Южна Африка.

По-надолу, разбира се, табелата с името Golf е настроена да бъде изцяло електрическа за следващото си поколение.

Остава да видим дали името му ще бъде приложено към производствената версия на концептуалния Volkswagen ID2All, който е по-малък от настоящия Golf, въпреки че твърди, че предлага подобно пространство в кабината.

Въпреки това, концепцията ID.GTI, която наскоро бе създадена, е широко обявена за потенциален наследник на Golf GTI.

Изцяло електрическата концепция, чиято производствена версия трябва да бъде пусната през 2027 г., има нова функция, наречена GTI Experience Control, която може да регулира задвижването, кормилното управление и звуковото изживяване в стила на историческите GTI модели, като същевременно добавя симулирани точки за смяна на предавките .

Но дали симулираното изживяване на Vrr Phaa наистина ще попречи на феновете? Някак си се съмняваме.



Източник: IOL.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително