Флагманът Tesla с 1020 к.с. вероятно е твърде бърз за собственото си добро

Свързани новини

04.09.2023 10:00

Вижте новия Model S Plaid Widebody

Видян 6754 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Флагманът Tesla с 1020 к.с. вероятно е твърде бърз за собственото си добро - Unplugged Performance може да се погрижи за това

Точно когато изглежда, че всичко възможно се е случило за Tesla Model S, от Shooting Brake комисионни до рекорди за обиколка на Nurburgring, нещо ново изскача. Това е Dark Knight, широкоформатен Model S от известни тунери на Tesla Unplugged Performance, набор от подобрения, които обещават да се възползват максимално от скандалната мощност, предоставена от Plaid.

Дори с пакета Track Pack на Tesla, който е по-късно, отколкото изобщо, флагманът Model S събира много конски сили в сравнително стара платформа. Не може да има автомобили, пуснати на пазара през 2012 г., които все още се продават през всичките тези години по-късно с почти три пъти по-голяма мощност. Dark Knight идва от гамата S-APEX на Unplugged Performance от надстройки, обещавайки „най-модерни технологии и подобрения на производителността, задавайки нови стандарти за индустрията на високопроизводителни електрически превозни средства“.

Трябва да се отбележи, че този Model S не може да се похвали с допълнителна мощност, фокусът не е върху създаването на друг герой с драг лента. Вместо това е невъзможно да се игнорира това масивно въглеродно широко тяло, което нагнетява Tesla до почти анимационни нива на мускули. Той служи на цел отвъд стила обаче, тъй като по-широката кола означава, че могат да се монтират по-широки гуми, а по-широките гуми имат по-добър шанс да изкарат 1020 к.с. и 1050 lb ft до асфалта. Unplugged не каза колко по-широка е гумата сега, но Dark Knight седи на 21-инчови(53 см) ковани моноблок колела. Вече е с цели 60 мм по-широк, така че има възможност да станат много по-големи.





Като EV, способен да развива 321 км в час, аеродинамиката е проблем за собствениците на Plaid по начин, по който не би бил за много други автомобили с ограничена скорост. За да помогне с правилния аеробаланс, Unplugged Performance използва Koenigsegg Advanced Performance (да, този Koenigsegg), за да подпомогне проектирането на този спойлер на задния капак на багажника. Той дори се спуска по същата въглеродна производствена линия като битовете за хиперавтомобилите. Преден дифузьор е включен в конструкция Unplugged S-APEX за първи път, работейки заедно с тази забележителна задна структура.

Има и още, Черният рицар, който се вози на комплекта за динамично понижаване Spots на Unplugged, регулируема задна стабилизираща щанга и алуминиеви контролни рамена, също регулируеми и позволяващи „регулиране на прецизно подравняване на предните и задните пръсти, наклон и колело“. Което е готино. Керамичните спирачки също са включени в Unplugged Tesla за първи път, заедно с канали за охлаждане на спирачките, които да се монтират, когато не преследвате хиперавтомобили в деня на пистата, запазвайки злобния и мрачен външен вид непокътнат. За някакъв знак за намерение в багажника има дори подпора с марка Unplugged.

Интериорът на Model S също е преработен като част от обработката на Dark Knight, допълнена с веганска кожа von Holzhausen в Serrano Red. Unplugged казва, че автомобил като този, всъщност всички негови модели S-APEX, предлагат „несравнимо задвижване, обединяващо мощност, устойчивост и индивидуалност“. Въпреки че толкова много са били построени след всичките тези години, би било честно да се каже, че никога не сме виждали Model S като този. И ти искаш да го покараш, нали?





Бен Шафър, главен изпълнителен директор на Unplugged Performance, каза: „С Dark Knight ние се заехме да създадем най-добрия ежедневно управляван суперавтомобил. Той демонстрира нашия ангажимент да разширим границите на възможностите на Tesla и резонира с ентусиасти, които ценят както сурова скорост, така и екологично съзнание. Със своето присъствие и мощност на ниво суперавтомобил, съчетани с гъвкавостта на семеен седан, това е най-добрият автомобил "всичко в едно", който някога съм изпитвал."

Не че най-добрият суперавтомобил за ежедневно шофиране е евтин, като надстройките на S-APEX на сайта на Unplugged започват от $250k. И със сигурност ще отнеме много повече от това, за да достигнете спецификацията на Dark Knight. И все пак, ако последното десетилетие или малко ни е научило на нещо, то е, че парите, похарчени за Tesla, наистина нямат граници. Така че не се изненадвайте, ако това стане един от малкото Карирани тъмни рицари. Unplugged също са обещаващи части за Cybertruck...






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион