Електрическите превозни средства с пробег над 500 км в САЩ са се увеличили почти двойно през последните две години.
01/02

Свързани новини

28.01.2024 08:01

Тези електромобили предлагат най-дълъг пробег през 2024 г., като всички надхвърлят 500 км

Видян 26136 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическите превозни средства с пробег над 500 км в САЩ са се увеличили почти двойно през последните две години. С повече от 25 модела, които надхвърлят 500 км, има електромобил за всеки. Това са електромобилите с най-дълъг пробег през 2024 г.

Миналата година в САЩ са продадени рекордните 1,2 милиона електрически автомобила, което представлява 7,6% от продажбите на автомобили през 2023 г. Това е увеличение спрямо 5,9% през 2022 г., според последните данни на Kelley Blue Book.

Електрическите превозни средства са най-бързо развиващият се автомобилен сегмент и се очаква да преминат границата от 10% през 2024 г. Tesla продължава да доминира на пазара с 55% от продадените електромобили в САЩ през миналата година. Няколко марки обаче печелят позиции с нови модели с по-дълъг пробег.

Делът на продажбите на луксозни автомобили като BMW, Mercedes и Audi ще се увеличи през 2023 г. BMW твърди, че миналата година е била "повратната точка", като се очаква електромобилите да носят по-голямата част от растежа в бъдеще.

Други производители на автомобили, включително VW, Volvo, Hyundai, Ford и няколко други, са имали рекордни години, тъй като търсенето на електромобили се е увеличило.

Както неотдавна подчерта Министерството на енергетиката на САЩ, през 2023 г. EV с най-дълъг пробег е Lucid Air Grand Touring с 830 км с едно зареждане. В същото време средният пробег на всички електромобили бързо се приближава до границата от 500 км, достигайки нов връх от 435 км.

Въпреки че някои електромобили от списъка, като например Lucid Air с максимален пробег, могат да бъдат скъпи, други са изключително достъпни. Ето кои са електромобилите с най-дълъг пробег през 2024 г. Автомобилите с няколко варианта на колелата включват най-високо класирания вариант.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес е време да се вгледате в грешки от миналото и да ги премислите отново

Днес е подходящо време да се вгледате в грешки от