Skoda Octavia vRS.

Свързани новини

14.03.2024 09:50

Skoda разкрива най-мощната Octavia vRS досега

Видян 7832 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не би трябвало да е изненада, че Skoda е продала повече от седем милиона Octavia от 90-те години насам. Дори когато SUV автомобилите продължават неумолимия си възход, малко са тези, които могат да се сравнят с Skoda по отношение на удобството и полезността. Те винаги са били на добра цена, никога не са обиждали никого, а във формат vRS са предлагали и добра мощност. Нищо чудно, че продължават да се продават.

Актуализацията на четвъртото поколение на автомобила се фокусира върху ключовите му характеристики, така че има още повече места за съхранение на вещи (включително поставка за таблет за пътниците на задната седалка), полезни технически подобрения като зареждане с USB-C и няколко приятни за окото функции като стъргалка за лед и чадър, изработени от рециклирани материали. Твърди се, че безключовото влизане е по-удобно и други подобни неща. Както и при свързания VW Golf, тази Octavia получава по-голям централен екран (10 инча или по желание 13), а ChatGPT ще се появи съвсем скоро. Кожата в цвят коняк прави своя дебют в Octavia и също изглежда много елегантно.



Въпреки че е познат отпреди (Skoda не прави радикални актуализации на Octavia), новата версия има няколко разлики. Сега тя е дълга 4698 мм, с "по-динамичен външен вид" на преработената предна част, промяна в радиаторната решетка, препрофилирани брони и нов дизайн на светлините. Хипер зеленото все още се предлага за по-скъпите Octavia.



Наред с тази мощност от 265 к.с., новият vRS получава 273 Нм въртящ момент, седемстепенната DSG вече е единствената опция за трансмисия, отново както при Golf. Забележителните подобрения този път включват "истински спортни ауспуси" вместо досегашните, софтуер на двигателя, който "поддържа мощния звук на автомобила" (с повече обороти при стартиране и по-състезателен спортен режим), както и нов дизайн на 18- или 19-инчови алуминиеви джанти.

Този vRS се разпознава по няколко познати промени, включително черни акценти с висок гланц и нови емблеми. Върховият модел е единственият, който стандартно получава Matrix LED светлини. Отвътре купувачите могат да избират между стандартната vRS Fabric Design Selection - седалки от плат, червени шевове, неопрен на таблото или опционалната vRS Suite Design Selection. С нея седалките и вратите се подобряват до микрофибър Suedia и кожа, която не е от животински произход, с електрическо движение, масаж и лумбална опора за първите. И в двата интериорни пакета има черна средна карбонова тапицерия, кожен волан с три лъча (при стандартните Octavia е с два) и педали от неръждаема стомана. Това е стандартната тарифа на vRS, защото това е, което работи (а също и защото 2,0-литровите турбофлагмани вероятно не са приоритет номер едно в момента).

Клаус Зелмер, председател на Skoda, каза: "Клиентите ни с право очакват много от Octavia и това освежаване издига нашия най-продаван модел на следващото ниво. Нововъведения като напълно преработената информационно-развлекателна система, новите системи за безопасност, увеличеното използване на устойчиви материали и по-мощните фарове го правят още по-подходящ за всекидневните изследователи. Убеден съм, че най-новата ни Octavia ще изненада и зарадва своите водачи и пътници, затвърждавайки мястото си на най-популярния ни автомобил."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец