Не очакваме големи промени отвътре, където Skoda Skoda вероятно ще направи фини промени, за да повтори най-новото супермини Fabia. Може би ще ни бъде даден кратък преглед на ревизираните кабини до световната премиера в началото на следващия месец.

Свързани новини

25.07.2023 08:07

2024 Skoda Scala и Kamiq, представени преди двойния дебют на 1 август

Видян 11641 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И двете получават по-тънки фарове, нови дизайни на лети джанти и други актуализации.

След като съществуват от 2019 г., Scala и Kamiq трябва да бъдат актуализирани в средата на цикъла. Skoda ще представи леко ревизирания хечбек и кросоувър след две седмици, като ще бъде домакин на двойна премиера на 1 август. Междувременно няколко тийзъра ни дават представа какво да очакваме от обновените автомобили. И двете получават по-тънки фарове с нов външен вид, преработени брони, свеж дизайн на джанти и най-новия корпоративен шрифт за надписите на задната врата.





Не очакваме големи промени отвътре, където Skoda Skoda вероятно ще направи фини промени, за да повтори най-новото супермини Fabia. Може би ще ни бъде даден кратък преглед на ревизираните кабини до световната премиера в началото на следващия месец. Под предния капак очаквайте познатите трицилиндрови 1.0 TSI и четирицилиндрови 1.5 TSI двигатели, свързани с шестстепенна механична или седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Ще бъде интересно да видим дали TDI ще остане в гамата, като видим как производителите на автомобили, активни на пазарите в Европейския съюз, се отдалечават от малки автомобили с дизелови двигатели.

Kamiq е вторият най-продаван автомобил на Skoda (след Octavia) през 2022 г., през който на клиентите са доставени 96 300 бройки. Това число обаче взема предвид и малко по-различния Kamiq, произвеждан и продаван в Китай от местното съвместно предприятие SAIC-VW. Що се отнася до Scala, хечбекът с пет врати беше далеч по-малко популярен, като чешкият автомобилен производител продаде 39 500 екземпляра от вътрешния си конкурент на Volkswagen Golf.





Skoda продължи да работи през 2023 г., като предостави на електрическия SUV Enyaq най-добрата версия Laurin & Klement и като тийзне не по-малко от шест електромобила, всички трябва да се появят на пазара до 2026 г. Междувременно, следващото поколение Kodiaq и Superb ще бъдат представени на отделни събития тази есен. През 2024 г. Octavia ще претърпи фейслифт, докато пускането на нова Fabia Combi е изоставено поради по-строги разпоредби за емисиите.

За да увеличи своята глобална експозиция, марката Mladá Boleslav навлиза на виетнамския пазар, като си сътрудничи с Thanh Cong Motor Vietnam (TC Motor). В първия етап автомобилите се внасят от Европа, но от следващата година местното сглобяване на хечбек Slavia и кросоувър Kushaq ще започне във фабриката в провинция Quảng Ninh с помощта на напълно разглобени (CKD) комплекти.


Източник: motor1.com



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху