Серийното производство на новия Кодиак трябва да започне в завода на фирмата в Квасини през 2024 г.

Свързани новини

17.07.2023 09:45

Шкода разкрива повече от предстоящия нов Кодиак

Видян 18059 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата Шкода Кодиак е по-дълга от своя предшественик и ще получи 32,76 сантиметра инфоразвлекателен екран, както и плъгин хибриден вариант.

Шкода разкри повече подробности за новия Кодиак.

Пуснат за първи път през 2016 г., Кодиак беше първият набег на Шкода на пазара на SUV автомобили и оттогава е широко успешен модел за фирмата, с общо 792 000 екземпляра, доставени на клиенти от май 2023 г.




Говори се, че предстоящото ново поколение Кодиак изглежда още по-отличително, по-динамично и по-мощно от своя предшественик, благодарение на скулптурната предница, квадратните арки на калниците и големите джанти (налични в размери от 43 до 50 сантиметра) .

С дължина от 4,758 мм, той също ще надмине своя предшественик по обща дължина с 61 мм. Шкода заявява, че пътниците на третия ред във версията със седем места ще се възползват от увеличеното пространство за главата. Капацитетът на багажника вече е от 340 до 845 кг за седемместния вариант и 910 кг за петместния вариант.

Още по-отпред в кабината, SUV-ът вече има своя скоростен лост, разположен на кормилната колона, за първи път за Шкода. Колата ще получи и 32,76 сантиметра централен сензорен дисплей, а клиентите вече могат да поръчат хедъп дисплей, който да допълва 26 сантиметра виртуална пилотска кабина.




Новата Шкода Кодиак ще се предлага за първи път като плъгин хибрид. Това задвижване ще комбинира 1,5-литров двигател с електрически мотор, който се захранва от 25,7kWh батерия с високо напрежение, за да осигури обща системна мощност от 201 к.с. Този плъгин хибрид Кодиак ще има 100 км изцяло електрически пробег и може да се зарежда с до 50kW чрез източник на постоянен ток.

Само бензиновите опции за Кодиак в момента включват 1,5-литров двигател, който произвежда 148 к.с., и 2,0-литров двигател, който произвежда 201 к.с. И двата двигателя ще се комбинират със седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.

Серийното производство на новия Кодиак трябва да започне в завода на фирмата в Квасини през 2024 г.



Източник: SGCARMART



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец