Свързани новини

09.12.2020 17:30

Новите лимузини на НСО за 665 000 лв вероятно ще бъдат Шкода

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите 10 лимузини, които НСО купува по всяка вероятност ще са Шкода Октавия, ако не бъде спряна обществената поръчка. Причината е, че единствената фирма, която е подала документи за участие до крайния срок 17 ноември е вносителят на Шкода ЕУРАТЕК АУТО ООД. Прогнозната цена на поръчката е 665 000 лв (без ДДС), предаде OFFNews.bg


В приложената техническа спецификация е отбелязано, че новите автомобили трябва да с дизелов двигател с мощност над 189 к. с., да бъдат с автоматична скоростна кутия с не по-малко от 7 степени и задвижване 4x4. Колата трябва да развива над 230 км/ч и до ускорява от 0 до 100 км/ч за под 8,5 секунди. Разходът трябва да е по-малко от 6,0 литра за 100 километра пробег в смесен цикъл.


Освен това има още куп изисквания за луксозното возило като цветен информационен дисплей, мултифункционален волан с управление на аудио уредбата, автопилот за задаване на постоянна скорост, щори на задното стъкло и на задните врати, кожен салон, тонирани стъкла. Цветът на новите коли трябва да е черен металик.


На тези изисквания, от гамата на Шкода отговаря моделът Октавия с двигател 2.0 TDI.


Обществени поръчки само с един участник, често биват отменени, тъй като няма реална конкуренция, но има и достатъчно прецеденти.


На бъдещите нови коли на НО няма да се возят президент, премиер или председател на народното събрание, тъй като за тях се използват бронирани автомобили. Миналата година службата за охрана на властта се опита да купи две бронирани коли за 2 млн. лв., но поръчката беше отменена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!