Отзад има нова броня и затъмнени задни светлини с нови LED светлинни подписи

Свързани новини

30.07.2023 08:40

Разкриха нови 2024 Mercedes-Benz V-Class и Vito

Видян 17560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Усъвършенствани технологии заглавия голям основен ремонт за превозни средства и лек търговски ван Mercedes-Benz

Силно обновена версия на сегашното трето поколение Mercedes-Benz V-класа за превоз на хора и Mercedes-Benz Vito ван се появиха в Европа преди пускането в Австралия следващата година.

Лесно разпознаваем чрез ремонта на външния стил, средният ван за превоз на хора и доставка също се възползва от прясно обновен интериор с повишени нива на комфорт, безопасност и свързаност.




За гамата V-класа на Mercedes-Benz за 2024 г., която включва както захранвания с батерии EQV, така и V-класата Marco Polo, германският производител на автомобили казва, че търговските комбита вече имат по-луксозно и подобно на пътнически автомобили усещане в опит да разширят своята привлекателност.

Базирано на W447 V-Class, въведено през 2014 г., новото семейство микробуси трябва да работи най-малко до 2026 г., когато изцяло новата архитектура VAN.EA влезе в сила.

Най-новият дизайн на предния край е доминиран от увеличена радиаторна решетка, заобиколена от осветена LED светлинна лента. Пълен за оборудването Exclusive и дори за първи път получавате звезда на Mercedes, монтирана на предния капак.

Като част от фейслифта като опция се предлагат многолъчеви LED фарове.

Отзад има нова броня и затъмнени задни светлини с нови LED светлинни подписи.




Добавен е и изявен надпис MERCEDES-BENZ, заедно с избора на аеродинамично оптимизирани 17-, 18- и 19-инчови алуминиеви джанти, плюс избора на пет нови цвята на боята.
Усъвършенствана кабинна техника

Отвътре новият Mercedes-Benz V-Class 2024 разполага с преработено арматурно табло с нов сензорен екран, който работи с най-новия софтуер MBUX.

За първи път EQV, V-Class и V-Class Marco Polo идват с двоен 12,3-инчов широкоекранен дисплей.




Новата информационно-развлекателна система е голяма крачка напред в сравнение с изходящата серия, тъй като включва поточно предаване на музика, навигация с добавена реалност, плюс бордовия асистент „Hey Mercedes“, който може да ви каже времето, да локализира точка за зареждане или да ви помогне да намерите ресторант за вечеря на мястото, до което пътувате.

Дори Vito и e-Vito не пропускат новите дигитални екрани, като микробусите за доставка идват стандартно с 10,25-инчов централен сензорен екран и нов инструментален панел, който включва нов централен 5,5-инчов дисплей между скоростното устройство и оборотомера.

Благодарение на новата мощност за обработка на MBUX, до седем профила могат да бъдат съхранени на ван, като всеки помни предишни навигационни дестинации или любими радиостанции и работи с приложението Mercedes me.

Същата система предлага нова поддръжка, управление на аварии и повреди, както и дистанционно заключване, отключване и отваряне и затваряне на прозорците.

Информация за трафика на живо и комуникация между кола и X също са възможни, помагайки на операторите на автопаркове да следят къде се намира микробусът във всеки един момент.

Същата система сега позволява интегрирането на приложения на трети страни, което е значителна полза за куриерските и пощенските компании, които вече няма да имат нужда да монтират допълнителни сензорни екрани, тъй като данните вече могат да се показват чрез стандартния 10,25-инчов екран на Vito.


Друго предимство на новата технология е, че може да използва приложения за наблюдение на други аспекти на автомобила. Ако зад кабината има хладилно товарно пространство, MBUX може да помогне на водача да гарантира, че товарната зона остава при оптимална температура.

Влизането/стартирането без ключ също е нова опция, докато се предлагат и отопляем волан, безжично зареждане на телефона, ново автоматично затъмняващо се осветление на задната кабина за шофиране през нощта и 64-цветно амбиентно вътрешно осветление.

Практичността е подобрена от V-Class и EQV, които вече са стандартни с плъзгаща се врата както от лявата, така и от дясната страна.

Всички модели вече се предлагат с електрическа ръчна спирачка като стандарт с автоматичната скоростна кутия.

Добавени са усъвършенствани нови системи за подпомагане на водача, като Vito и eVito получават разпознаване на умората на водача, автоматични предни светлини, активен круиз контрол и актуализиран AEB с асистент за напречен трафик.

Предлагат се също асистент за мъртва зона, активно поддържане на лентата, камера за заден ход и интелигентен асистент за скорост.

Семейството на V-Class прави нещата по-далеч с полуавтономен круиз и функция за автоматично паркиране, която включва 360-градусов изглед отгоре.

Пакетът за паркиране въвежда и асистент за маневриране на ремарке с теглич за ремарке.
Опции за задвижване

Mercedes-Benz все още не е потвърдил задвижванията за новата V-класа или Vito, но сегашната гама от бензинови и турбодизелови четирицилиндрови двигатели се очаква да бъде пренесена, комбинирайки се със седемстепенна или деветстепенна автоматична трансмисия (в зависимост от на модела) и шестстепенна механична скоростна кутия, където е налична.

На нашия пазар това означава, че V-Class вероятно ще се предлага с 2,0-литров турбо-дизел, произвеждащ 140kW или 170kW и съчетан с деветстепенна автоматична трансмисия.

Vito трябва да предлага мощности, вариращи от 120kW до 140kW, като всички версии идват с деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Полезният товар за микробуса със средно или дълго междуосие ще варира от около 1024 кг до 1077 кг, с 3050 кг брутно тегло на превозното средство.

EQV, междувременно, се очаква да опакова голяма батерия от 90kWh и да се задвижва от един електромотор със 150kW/362Nm, който съчетава бързо ускорение с теоретичен пробег до 405 км.

eVito трябва да дойде с разработка на единичен двигател с 85kW/360Nm на сегашния ван, който, комбиниран с батерия от 60kWh, осигурява пробег от около 260 км.

eVito Tourer отново ще разполага с по-мощен 150kW/385Nm е-мотор, комбиниран с по-голяма 90kWh батерия, която позволява обявения пробег от 420 км.

Австралийските спецификации, цените и времето за пускане на пазара все още не са фиксирани, но производството с десен волан на обновената V-класа и Vito започва преди края на годината, така че очаквайте нашите ванове да кацнат през първата половина на 2024 г.

Mercedes-Benz не е обявил кое превозно средство ще дебютира със своята специална изцяло електрическа VAN.EA архитектура през 2026 г., но новата гама електрически микробуси с батерии ще може да покрива около 500 км между зарежданията и ще се предлага с един двигател /предно задвижване и двоен двигател/AWD оформления.

Следващото поколение търговски ванове също трябва да се предлага с технология за автономно шофиране от ниво 2, която ще бъде надстроена до ниво 3 до края на това десетилетие.

Крайната цел, според запознати, е да се пусне напълно автономен ван от ниво 4, който да може да работи във всяка среда без водач на борда.

Тези превозни средства ще бъдат специално разработени, за да бъдат използвани от индустрията на приложенията за пътуване.





Източник: carsales.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби