Този нов звяр ще бъде V6, толкова знаем

Свързани новини

29.07.2023 09:07

Alfa Romeo пуска дебют на суперавтомобил за милиони долари на 30 август

Видян 6954 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Може да се нарече 33 или 6C, може да използва Maserati или Alfa V6

Дълго носещият се слух за лимитирана серия суперавтомобил на Alfa Romeo ще види своя дебют на 30 август. Марката дразни  Twitter с репликата: „Смелостта да мечтаеш. Време е да уловиш момент, променящ играта, с повече страст от всякога бъдете готови да влезете в съня."

Също така сме информирани, че събитието ще бъде предавано на живо от музея на Alfa Romeo в Арезе, Италия. Местоположението беше предизвестено от главния изпълнителен директор на марката Филип Импарато през февруари, когато той каза: „Работим върху нещо, което бих могъл да оставя настрана 8C в музея на Арезе, гордеейки се с нашия принос към историята на Alfa Romeo. Това е, което ние искаме."

Докладите казват, че автомобилът може да се нарече или 33, връзка към оригиналната състезателна кола Tipo 33 и Stradale от 1967 г. И двете версии на T33 са легендарни в историята на марката, въпреки че и двете бяха задвижвани от 2,0-литровия V8 в състезанието вариант. Името 6C, което се спряга от години, би напомнило за шестцилиндровите Алфи от края на 20-те до началото на 50-те години на миналия век и място между заминалия суперавтомобил 8C Competizione и спортния автомобил 4C.




Този нов звяр ще бъде V6, толкова знаем. Reporting се съгласява, че роудстърът Maserati MC20 Cielo ще осигури костите. Флагманът на Maserati е изграден върху карбонова вана с израстващи предни и задни алуминиеви подрамки, същата като конструкцията на 4C, Maserati, построено в същото съоръжение в Модена като пенсионираното 4C. Екипът на Формула 1 с марката Alfa Romeo може да допринася с предложения за настройка на шасито; разкриването на суперавтомобила се случва същия уикенд като Гран При на Италия в Монца, което прави естествена витрина на кросоувъра.

Източниците се различават по отношение на двигателя. Някои смятат, че целият пакет MC20 Cielo прави скока, включително 3,0-литровия Nettuno V6 с две турбини, произвеждащ 621 конски сили и 553 фунта фута въртящ момент. Говори се, че инженерите ще добавят поне един електрически мотор, за да увеличат мощността до около 800 к.с. Други вярват, че това ще бъде 2.9-литровият V6 с двойно турбо от Giulia Quadrifoglio, настроен до 539 к.с. и 443 lb-ft в лимитираното издание GTAm.

Предположенията за производство и цена са навсякъде по картата. Autocar казва, че само 33 екземпляра излизат от Модена. Autocar смята, че всеки ще струва повече от 1 милион евро (1,1 милиона щатски долара) и всеки ще достига максимална скорост от 333 километра в час (206 мили в час) - въпреки че предполагаемото име ще бъде 6C. Италианският маг Quattroroute смята, че "няколко дузини" ще видят живот. Така или иначе, пробегът е изчезнал, състояние на нещата, за което изпълнителният директор предупреди всички през февруари, когато призна, че автомобилният производител взема депозити, преди колата да получи зелена светлина, казвайки: „Ще бъде разпродадена, преди да представя колата.“





Източник: autoblog



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв