BMW Red Label

Свързани новини

31.12.2023 08:00

Провал на годината: BMW XM е най-лошата кола за 2023 г

Видян 14646 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не, не е само заради това как изглежда. Неприличното BMW XM е най-големият пропуск на 2023 г., защото не успява на нито едно ниво. Нито дори за компанията, която го произвежда (все още). 



Като част от дизайна, това очевидно е катастрофа. Като луксозен автомобил, той е твърде твърд и разочароващ за работа. Като спортна кола, тя е твърде несвързана и тромава за шофиране. Като семеен автомобил той е твърде скъп и не особено универсален. Като драг състезател, той просто не е толкова бърз в царството на малките 4x4. И като хибрид, това е символична стъпка към ефективността.



Някои автомобили (като M3 Touring) са най-добрите в класа си по разстояние. Повечето автомобили имат свои малки победи и уникални точки за продажба. По дяволите, дори X6 е безспорно впечатляващ за шофиране, каквото и да мислите за задната му част, стилизирана от Quasimodo.



Но XM просто не работи. Няма задача, която бихте могли да поискате от него, която да изпълни по-добре от всяка друга кола. И в замяна на кола, която се подобрява и подобрява на всяка крачка (включително от собствения X5M на BMW), BMW иска да им платите сто четиридесет и осем хиляди и шестдесет английски лири стерлинги.


Мисля, че ако имате инженер на BMW XM, който е доста весел и печален, те вероятно ще кажат, че това е проклета задача, изпратена директно от безразсъдния маркетингов отдел. Че светът на „X“ и „M“ е комбиниран толкова добре, колкото може да се очаква в X5M. Дадоха всичко от себе си. Те се опитаха доблестно. Но неустоимата им сила не беше достатъчна, за да премести този неподвижен обект.



Сега знам, че е празнично време от годината. Времето да донесете добро настроение и да пожелаете мир на Земята на всички мъже, жени, деца, живот в езерата и дори на скочили шофьори на BMW X4, които не могат да намерят лостчето за мигачите, защото е скрито от гротескния им часовник.


И така, позволете ми да стопля сърцата ви: XM се потопи. Не само феновете на M автомобилите и мрънкащите журналисти го отхвърлиха. Така е и с пазара. За третото тримесечие на 2024 г. BMW USA продаде по-малко, отколкото през второто тримесечие и дори тези числа бяха стотици.


САЩ трябваше да бъдат щастливото ловно поле на XM, където разточителният му размер и скверният му външен вид не биха обидили. Но дори след като се съобщава, че е намалил 10 000 долара от цената на стикера, за да разкачи XM от някои етажи на шоурумите на дилърите, той не успя да се наложи. Оказва се, че можете да прекалите с SUV. Че е възможно да се направи нещо с емблемата на BMW, което да не щурмува класациите за продажби.


Шефът на BMW M дивизия Франк Ван Меел е предизвикателен. Той казва на TopGear.com причината, поради която XM не е направил числата, е, че от BMW са направили малко хитрост.


Грешката? Разкриване на XM „Label Red“ със 750 к.с. твърде скоро. Оказва се, че всеки, който иска възможно най-офанзивния SUV, не е щастлив да се задоволи с версията boggo, след като разбере, че има още по-безвкусна спецификация, която чака в момента.


Така че XM все още може да се окаже добър за BMW и да се превърне в доларната крава, каквато винаги се е очаквало да бъде. Но няма да бъде запомнен като страхотен M автомобил. Или дори наполовина приличен.


Източник: Top Gear



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева