Шефът на Mitsubishi Oz подкрепя връщането на емблематичния голям 4x4 SUV Pajero, но иска нещо повече от преносен Y63 Nissan Patrol

Свързани новини

10.12.2023 09:00

Прероденото Mitsubishi Pajero набира скорост

Видян 25306 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на Mitsubishi Oz подкрепя връщането на емблематичния голям 4x4 SUV Pajero, но иска нещо повече от преносен Y63 Nissan Patrol

Сивите номади ликуват! Завръщането на легендарното Mitsubishi Pajero набира скорост.

А шефът на Mitsubishi Австралия Шон Уесткот ентусиазирано подкрепя перспективата за голям SUV 4x4 в местната гама.

„Има място за това“, каза той.

Много обичаният Mitsubishi Pajero беше спрян от производство в Австралия през 2022 г. след 39 години, четири поколения, но може да се върне отново през 2025 г. на базата на същата нова платформа като предстоящия Y63 Nissan Patrol.

Най-важното е, че Mitsubishi подчертава, че новото Pajero ще бъде негова собствена разработка, а не просто преименуване на Y63 Patrol на партньора на Nissan, който обещава да бъде технологичен скок напред от настоящия Y62, когато бъде пуснат на пазара през 2024 г.




Това означава, че реалната перспектива Pajero да приеме новото поколение P2-базирана plug-in хибридна система за тежкотоварни 4x4s Mitsubishi потвърди, че се развива.

Mitsubishi е обявен за лидер в развитието на PHEV в рамките на съюза с Nissan и Renault.

Преродено Pajero ще се присъедини към следващото поколение базирано на UT Triton Mitsubishi Pajero Sport, което трябва да се появи през 2025 г. в страхотно 4x4 SUV партньорство за Mitsubishi в Австралия.

Времето за пристигане на нови Pajero и Pajero Sport се основава на диаграма, публикувана от Mitsubishi Motors през март като част от обявяването на бизнес плана Challenge 2025.

Той показва триредов SUV, пристигащ в края на 2024 г./началото на 2025 г., и модел, наречен PPV (Pick-up базиран пътнически автомобил), който е следващият Pajero Sport, пристигащ през 2025 г.




Последният от поредицата положителни коментари за перспективите за преродено Pajero дойде от Westcott миналата седмица в интервю за carsales.

Запитан дали би искал да види голям SUV като този, посочен в Challenge 2025, да дойде в Австралия, Уесткот каза: „Да, бих искал да го видя, вярвам, че има място на австралийския пазар за него.




„Австралия е страна, която харесва големите си SUV автомобили“, добави той.

„Вярваме, че има място за това на пазара, нашата компания-майка вярва, че има място за това.“

Запитан дали иска този модел да се казва Pajero, Уесткот се подчини на коментарите, направени от глобалния шеф на Mitsubishi Такао Като.

„Ще цитирам нашия глобален главен изпълнителен директор, който каза, че Pajero е много ценен и много мощен модел и с каквото и да го заменим, ще трябва да бъде много мощен и много значим“, каза Уесткот.

„Много съм съгласен с нашия глобален главен изпълнителен директор. Той и аз сме много добре настроени.”

На въпроса дали преродено Pajero ще бъде Y63 Patrol с нова марка, Уесткот отговори: „Не бих предположил нищо.“

След това той отново се позова на Като и неговата декларация, че Mitsubishi ще запази собствената си идентичност, въпреки че споделя платформи с партньорите в алианса Nissan и Renault.

„Ние можем и ще преименуваме автомобили там, където трябва, но както направихме с [Mitsubishi] Outlander и [Nissan] X-TRAIL, можете да видите, че това е отличително Mitsubishi и ние споделяме платформа и очевидно това е предимството на съюз за нас."

Уесткот продължи да подчертава значението на избора на задвижване за своите бъдещи големи SUV и Mitsubishi Triton ute. Това има резонанс с Outlander и X-TRAIL, защото те споделят базова технология на двигателя, както и платформи, но се различават, когато става въпрос за хибриди.

Единственият потвърден двигател за Y63 Nissan Patrol досега е 3,3-литров туин-турбо бензинов V6, но Nissan заяви, че може да разчита на Mitsubishi за алтернативно задвижване.

„Това, където искаме да отидем, е да разгледаме задвижванията и да подобрим и разберем накъде върви светът“, каза Уесткот.

„Трябва да намалим емисиите в световен мащаб, всички ние носим тази отговорност и нашият фокус е върху получаването на по-ефективни задвижващи системи в тези превозни средства.“




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни