Официалният акаунт на Украйна в Twitter отправи призив за дарения в криптовалута в събота след нахлуването на Русия в страната

Свързани новини

27.02.2022 17:52

Правителството на Украйна събра криптовалута за 8 милиона долара от дарения

Видян 1941 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според компанията за блокчейн анализ Elliptic правителството на Украйна е събрало почти 8 млн. долара в криптовалути, след като е публикувало призиви в социалните медии за дарения на биткойни и други цифрови токени, предаде Ройтерс.




Официалният акаунт на Украйна в Twitter отправи призив за дарения в криптовалута в събота след нахлуването на Русия в страната, като публикува адреси на цифрови портфейли за токени, включително биткойн и етер.


 


Вицепремиерът на Украйна Михайло Федоров публикува в Туитър адресите на портфейлите. "Застанете на страната на народа на Украйна. Вече приемаме дарения в криптовалута", пише Федоров, който е и министър на цифровата трансформация.


 


Даренията бяха направени в неделя, когато руски военни машини навлязоха във втория по големина украински град Харков, а експлозии разтърсиха петролни и газови инсталации през четвъртия ден на сраженията в най-голямото нападение срещу европейска държава след Втората световна война.


 


Адресите на портфейлите вече  са получили криптовалута на стойност 7,9 милиона долара от почти 11 500 дарения, съобщиха от базираната в Лондон Elliptic. Компанията проследява движението на цифрови монети в блокчейн - публична счетоводна книга, в която се записват крипто транзакциите.

Украинското министерство на цифровата трансформация не отговори веднага на запитванията за коментар.


 


Призивът му за групово финансиране на криптовалути е безпрецедентен. Макар че някои държави като Салвадор са приели криптовалутите, призивът на Украйна за директни дарения е сред първите по рода си. Не е ясно за какво Киев ще използва тези средства.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.03.2022 08:28

    най-лошото е война,но накажете и тия,които предизвикаха Русия да воюва за съществуването си.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.