Неговата програма за сателитен интернет Starlink вече покрива Украйна след молба за помощ от страна на вицепремиера Михайло Федоров.

Свързани новини

27.02.2022 09:02

Мъск помага на украинското правителство

Видян 1919 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск заяви в събота, че неговата програма за сателитен интернет Starlink вече покрива Украйна след молба за помощ от страна на вицепремиера Михайло Федоров.



В събота Фьодоров публикува отворено писмо до Мъск, в което се казва: "Докато вие се опитвате да колонизирате Марс - Русия се опитва да окупира Украйна! Докато вашите ракети се приземяват успешно от космоса, руските ракети атакуват украинското гражданско население!"



"Молим ви да предоставите на Украйна станции Starlink и да се обърнете към здравомислещите руснаци с молба да се изправят", поиска вицепремиерът.


 


Скоро Мъск прие искането и написа в Twitter: "Услугата Starlink вече е активна в Украйна. Още терминали по пътя" и получи благодарност от страната за решението си.


 


В интернет се появиха спекулации, че този ход ще направи невъзможно за Русия да спре достъпа на Украйна до интернет, тъй като конфликтът с Русия продължава вече четвърти ден. Кремъл обаче не изрази подобно намерение, докато платформи като Facebook и YouTube въведоха ограничения, насочени към руските медии.




Проектът Starlink на Мъск има за цел да изведе в орбита достатъчно спътници, за да осигури достъп до интернет на цялото земно кълбо. SpaceX вече е изстреляла в орбита над 1700 спътника, като планира да изведе общо до 40 000 спътника.


 


След като в четвъртък руският президент Владимир Путин нареди "специална операция" в Украйна, руските военни твърдят, че те са насочени само към военната инфраструктура. В рамките на операцията, която според Кремъл е в отговор на осемгодишния военен конфликт между новопризнатите републики в Донбас и Киев, руските сили атакуват цели в цяла Украйна.

Путин твърди, че офанзивата е необходима, за да се "защити" народът на Луганска и Донецка република от "агресията" на Киев, като се аргументира, че споразуменията от Минск от 2014 г. и 2015 г. , които трябваше да проправят пътя за мирно уреждане на отношенията между Киев и Донбас, предвиждайки по-голяма автономия за размирния регион, така и не бяха осъществени.


 


Донбас е в състояние на военен конфликт с правителството в Киев от 2014 г. насам, когато подкрепеният от САЩ преврат свали избраното правителство на Украйна. Киев нарече отцепниците, които се сражават с украинските сили, "терористи", а двете страни се обвиниха взаимно в обстрел на контактните линии.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.02.2022 14:43

    Къде беше Европа и "цивилизованият" свят през последните 8 години на фашистки терор над хората в Донбас??

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи