В славните летописи на автомобилната история Bentley Mulsanne завинаги ще остане като свидетелство за лукс

Свързани новини

09.12.2023 08:00

Последното Бентли с ОК от Кралицата вече признато за класика

Видян 7217 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В славните летописи на автомобилната история Bentley Mulsanne завинаги ще остане като свидетелство за лукс, майсторство и царствена елегантност. Първоначално пуснат на пазара през 1980 г. и въведен отново през 2009 г., луксозният седан беше оттеглен като водещ модел на марката през 2020 г., оставяйки Flying Spur като нов лидер в гамата. След като завесата падна върху производството на този емблематичен модел, Bentley наскоро приветства последния шедьовър, специално изработено 2020 Mulsanne Extended Wheelbase, обратно в своя духовен дом – Heritage Collection на автомобилния производител.




Този конкретен Mulsanne притежава уникално отличие. Поръчан от покойното величество кралица Елизабет II, той беше пригоден за кралски задължения, демонстрирайки екстериор, украсен в плътно зелено Barnato, допълнен от интериор, обвит в канап и камбрийска кожа. Разкошът се простира до дървени фурнири Burr Walnut и дълбоки килими от агнешка вълна, създавайки атмосфера, подходяща за кралски особи.






Персонализирането не спря дотук – задни завеси за поверителност, кралският герб на Обединеното кралство, инкрустиран в опашките на вратите, и премахването на предните централни подлакътници, за да се направи място за табла с персонализиран размер, предназначена да постави чантата на кралицата , всички свидетелстват за поръчковия характер на тази царска колесница. Дискретното включване на сини полицейски светлини, сирена и мегафон, допълнено със скрит панел с превключватели зад фурнирована с орех врата, подчертава двойното предназначение на автомобила.




Когато имаше нужда от енергия, Mulsanne доставяше. Под капака има 6,75-литров V8 двигател, доставящ 537 конски сили, изпратени към задните 53 см колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия от ZF.




Тъй като този поръчков Mulsanne заема своето място в наследствената колекция на Bentley, той се присъединява към уважаваната компания. Наред с втория Mulsanne, създаван някога, VIN 0002 от 2010 г. и Mulsanne Speed от 2019 г., който някога е служил в пресата на Bentley, той е част от по-голяма колекция от 45 автомобила. Това сглобяване, две години и половина в тригодишна програма за възстановяване, има за цел да разкаже изчерпателно славната 104-годишна история на Bentley чрез неговата разнообразна фамилия автомобили.


Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог