Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че е достигнала общо глобално производство от 300 милиона автомобила

Свързани новини

14.11.2023 15:20

От Toyota обявиха, че са достигнали общо глобално производство от 300 милиона коли

Видян 4477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Toyota Corolla остава най-продаваният модел

Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че е достигнала общо глобално производство от 300 милиона автомобила, включително производствените числа, за септември 2023 г. Японският автомобилен производител продължава да укрепва титлата си на най-продаваната автомобилна марка в света.

Беше преди 88 години, когато през август 1935 г. Toyota произведе първата си кола, камиона Model G1, в отдела за производство на автомобили на Toyoda Automatic Loom Works, Ltd. Автомобилният производител произведе 180,52 милиона в родината си Япония и 119,6 милиона на световните пазари .

Toyota Corolla остава най-продаваният модел на марката – който сега е в своето 12-то поколение. Той дори еволюира днес с Corolla Cross, адресирайки нарастващото пазарно търсене на SUV кросоувъри. Към края на септември 2023 г. марката е произвела кумулативно глобално производство от 53,399 милиона.




През следващите години можем да очакваме да видим повече модели електрически превозни средства (EV) да увеличат производствените числа на марката. Toyota даде поглед към електрическото си бъдеще на Japan Mobility Show с концепции като спортния автомобил FT-Se GR и Land Cruiser Se.

Киичиро Тойода каза: "Производството на автомобили е нещо, което всички правят заедно".

"Мисля, че тази цифра от 300 милиона е доказателство за цялата упорита работа, всеки ден, на нашите колеги в Toyota, нашите доставчици и дилъри и всички много други заинтересовани страни, както и всички онези, които бяха преди нас", каза Toyota Председател и главен пилот Акио Тойода.

"Искам да изкажа сърдечната си благодарност на клиентите, които са избрали автомобилите на Toyota, и на тези, които са създали всяка кола със сърце и душа, както и на доставчиците и дилърите, които са ги доставили с грижа, и на всички други наши заинтересованите страни", каза президентът на Toyota Коджи Сато.




На местно ниво Toyota Motor Philippines (TMP) остава водещата автомобилна компания, като Vios е нейният най-продаван модел. Субкомпактният седан и Innova от предишното поколение се произвеждат на местно ниво в завода Santa Rosa в Laguna. До 2024 г. следващото поколение Tamaraw се очаква да се присъедини към производствените линии.


Източник: philkotse.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по