Новото различно и електрическо

Свързани новини

21.09.2023 09:40

Новото 2024 Porsche Macan EV

Видян 6164 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изцяло нов луксозен електрически SUV от среден размер ще има своя собствена уникална естетика, като същевременно ще бъде разпознаваем като Macan

2024 Porsche Macan EV е изобразен преди световния си дебют по-късно тази година и глобалното му пускане през следващата година, а тези изображения от Kolesa.ru – базирани на нарастващия брой прототипи, шпионирани из Европа в последно време – ни дават най-доброто от нас вижте изцяло новия луксозен SUV среден размер, захранван с батерии.

Отдавна знаем, че първият изцяло електрически Macan ще изглежда различно от събратята си, задвижвани с вътрешно горене, които ще продължат да се предлагат заедно с него, с по-скоро купе линия на покрива и напълно различен дизайн на предницата настроен да включва уникален разделен преден светлинен подпис, по-малки въздухозаборници и повече бяло пространство.

Вторият EV на Porsche все още ще може да бъде идентифициран като Macan поради цялостния си ръст, но най-голямата разлика ще бъде позицията на неговите фарове, като електрическият SUV с батерии ще ги премести надолу върху предната част като Hyundai Kona, оставяйки дневни светлини с четири лъча, които имитират традиционните фарове над линията на предния капак.




На пръв поглед всъщност изглежда като традиционната подредба на високо разположени фарове, поддържани по-ниско от едри фарове за мъгла, но в действителност е обратното.

Силуетът прилича много на този на Cayenne Coupe и неизбежно ще даде на Macan EV по-хлъзгав коефициент на съпротивление в сравнение с бензиновия му сестрински модел и все пак изглежда, че традиционните дръжки на вратите ще се завърнат в името на познатостта и простотата.

Промените в по-наклонената задна част са далеч по-опростени по отношение на дизайна на вратата на багажника и бронята, като първата се отличава с тясна светлинна лента и по-малки групи задни светлини в сравнение с по-ясно изразените елементи на съществуващия бензинов Macan.

Вкусно задно крило украсява горната част на задния прозорец, докато бронята е почти копие на обикновения Macan, с изключение на липсата на изпускателни отвори.




Macan по име и ръст, но не и по природа, Macan EV ще бъде подкрепен от новата специфична за EV архитектура на Porsche и Audi Premium Platform Electric (PPE) и ще се задвижва от версия на системата за задвижване на четирите колела с двоен двигател на Taycan с две- скоростна трансмисия и може да събере до 520kW/1000Nm във флагмански вид.

Предполага се, че по-малките версии ще бъдат добри за 450kW, като мощността за всички първоначални варианти ще идва от 100kWh батерия, което прави безопасно да се предположи, че Macan EV ще бъде доста по-бърз и много по-скъп от текущата бензинова линия Macan- нагоре.

След трети фейслифт за оригиналния среден SUV, пуснат за първи път през 2014 г., сегашният Macan варира в цената от $93 800 до $141 700 и, при липсата на подобрен Macan Turbo, гамата се оглавява от 324kW/550Nm GTS.




Снимки: Kolesa.ru



Източник: carsales



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни