По отношение на размера, новата кола прилича много на сегашния Macan, но се вгледайте по-внимателно и ще видите, че колата има по-малки светлини в стил Taycan

Свързани новини

07.08.2023 09:45

Porsche Macan: Първият електрически SUV на Щутгарт е разопакован

Видян 19743 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това е следващото Porsche Macan, преди Щутгарт да поиска да го видите. Нашите "шпионски" фотографи заснеха тези зашеметяващи нови изображения на изцяло електрическия SUV доста преди датата на пускане на пазара през 2023 г. – но за разлика от повечето прототипи, колата тук е почти напълно неприкрита. Това означава, че това е най-добрият ни поглед върху новия Macan.

По отношение на размера, новата кола прилича много на сегашния Macan, но се вгледайте по-внимателно и ще видите, че колата има по-малки светлини в стил Taycan. Това е първият път, когато ги виждаме напълно разкрити и те силно изразяват връзката между този електрически SUV и единствения друг пълен BEV на Porsche.





Има малко камуфлаж и на задните светлини, но тези снимки показват нещо, което е някъде по средата между другите SUV Porsche, които в момента се продават, и Taycan. От Щутгарт казаха, че Taycan маркира допълнителна посока за стилистичния отдел на Щутгарт и е възможно той да формира модела за всички бъдещи електромобили на Porsche.



Новият Macan ще бъде първият изцяло електрически компактен SUV на марката: „Електромобилността и Porsche вървят перфектно; не само защото споделят високоефективен подход, но най-вече заради техния спортен характер“, каза Оливър Блуме, председател на борда на директорите на Porsche. „До 2023 г. ще инвестираме повече от шест милиарда евро в електрическа мобилност, а до 2025 г. 50% от всички нови автомобили Porsche може да имат електрическа задвижваща система.“




След това Porsche ще продължи да произвежда бензинови и хибридни автомобили през следващите десет години, но балансът все повече ще се изкривява към електрификацията. „Ще се съсредоточим върху задвижващ микс, състоящ се от още по-оптимизирани бензинови двигатели, plug-in хибридни модели и чисто електрически задвижвани спортни автомобили“, потвърди Блуме.


„Нашата цел е да поемем ролята на пионер в технологиите и поради тази причина ще продължим последователно да насочваме компанията към мобилността на бъдещето.“


 Какво друго знаем?

Както се очаква, новият Macan ще използва платформата PPE (Premium Platform Electric), съвместно разработена от Audi, и следователно ще бъде електрическо превозно средство на основата, което наистина предлага пакетни предимства. Това не бива да се бърка с по-ниската, по-спортна платформа J1 – също разработена от Audi и Porsche – на която са базирани Taycan и e-Tron GT.

Porsche казва, че новият компактен SUV ще разполага със същата 800-волтова технология като Taycan, така че зареждането трябва да бъде бързо и кратко: Taycan ще измине 400 км за 20 минути и 80% ще се зарежда само за 17 минути.


 Къде ще се строи?

Новият Macan ще се произвежда в Лайпциг, първоначалният дом на SUV Cayenne през 2002 г. Според изявлението от тази седмица, решението за производство на Macan EV е взето през юли миналата година.

Ще актуализираме тази статия, когато научим повече за предстоящия Macan EV.



Източник: carmagazine.co.uk



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей