Свързани новини

27.11.2013 10:25

Новият офис монитор на Philips ви кара да се чувствате добре на работното място

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според скорошно проучване на MMD, правилният избор на IT оборудване е важен за здравето и благосъстоянието на офис служителите. С пускането на новия 24-инчов Philips Ergo дисплей MMD помага на потребителите да бъдат здрави на своето бюро.


80 процента от работещите с информация изпитват болка и умора след продължителен ден на бюрото, сочи неотдавнашно проучване. Така става ясно, че здравето и благоразположението на потребителите са предизвикателства, които производителите трябва да вземат насериозно. Потвърждавайки посвещението си на това да поддържа здравето на служителите, работещи на бюра, MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, обяви пускането на нов 24-инчов ErgoSensor дисплей, който допълва линията от офис монитори, предназначени да подобрят добрата кондиция на работното място.


За да научи повече за текущото състояние на ергономичността в офиса и свързаните с нея предизвикателства, по-рано през тази година MMD проведе проучване на ергономията на работните места. Резултатите от изследването, проведено в Германия, Швеция и Дания, всъщност са обезпокоителни: над 80 процента от потребителите са изпитвали болка и умора след деня, прекаран пред компютъра – а само половината от работещите в частния сектор в Германия разполагат с дисплей, който може да се регулира по височина. Обратната връзка от потребителите на другите пазари показва, че случаите не са ограничени само до Германия.


Повече здраве и благоразположение с дисплеите ErgoSensor


Тъй като могат напълно да се настройват по височина, дисплеите Philips ErgoSensor се насочват към ядрото на тези проблеми. Подобно на другите модели в серията, новият 24-инчов ErgoSensor от линията P притежава стойка, която може да се регулира по височина, да се върти и накланя, което позволява на потребителите да настройват височината и ъгъла на дисплея, за да постигнат прецизно позициониране, което намалява вероятността от поява на умора в очите и болки във врата. Технологията AMVA LED на дисплея осигурява широки зрителни ъгли, супер висок контраст и живи изображения.


Това, което прави технологията ErgoSensor наистина специална, е начинът по който тя взаимодейства с потребителите. Мониторът може да засече позицията на лицето и ъгъла на главата на потребителя, да измери разстоянието между очите му и монитора и да предложи как потребителя да промени стойката си или разстоянието до дисплея. Мониторът проследява и времето, което е прекарано пред екрана и напомня на хората кога е време за почивка.


„Новият 24-инчов ErgoSensor дисплей затвърждава намерението на MMD да повишава ергономията на работното място,” обясни Томас Шаде, вицепрезидент в MMD. „Както показа изследването ни, има много място за подобрение по отношение на оборудването в офисите, свързано с поддържането на здравето и кондицията на служителите и това е нещо, към което се отнасяме много сериозно. По-добрата ергономия в офиса се изплаща под формата на повишена продуктивност: в модерната работна среда няма място за свързани с работата травми и влошена ефективност. Една навременна инвестиция в подходящо оборудване бързо се отразява на цялостните резултати.”, допълни той.


24-инчовият LCD монитор Philips 241P4QRYES с ErgoSensor от серията Brilliance е наличен на препоръчителна крана цена от 699 лв.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни