Екип от студенти

Свързани новини

16.09.2023 08:09

Най-бързата електрическа кола в света ускорява 0-100 км/ч за 0,96 секунди

Видян 4909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екип от студенти от ETH Цюрих и Университета за приложни науки в Люцерн в Швейцария току-що постави нов рекорд за ускорение за електромобили. Тяхната ръчно изработена електрическа състезателна кола, наречена Mythen, ускорява от 0-100 км/ч (62,15 мили/ч) само за 0,956 секунди.

ETH Zurich съобщава, че Световните рекорди на Гинес са потвърдили, че Mythen е "счупил' предишния световен рекорд за ускорение за електрически превозни средства, поставяйки невероятно висок стандарт за всеки, който се стреми да претендира за короната. Предишният рекорд се държеше от екип, наречен Foerderverein GreenTeam Uni Stuttgart e.V, който проектира EV, който достига 100 км/ч (62 мили/ч) от място за 1,461 секунди на 23 септември 2022 г.

Всички студенти са част от Академичния мотоспортен клуб Цюрих (AMZ) и работят неуморно върху Mythen. Като цяло, цялата кола тежи само 309 паунда (140 кг) благодарение на широкото използване на въглеродни и алуминиеви пчелни пити. Всяко колело разполага със собствен двигател за обща системна мощност от около 326 к.с. (243 kW).




Това може да звучи като ниска цифра, но това е съотношение мощност/тегло, с което дори и най-мощните хиперавтомобили не могат да се конкурират. Всъщност това е толкова голяма мощност за платформата, че поставянето й на земята е почти невъзможно. Само чрез използването на система, която буквално засмуква колата до земята, екипът може да намери необходимото сцепление, за да се движи толкова бързо толкова бързо.

Лидерът на групата даде да се разбере, че това не е единственият фокус на екипа. Всички те все още ходят на нормални класове и са обременени с други предизвикателства в допълнение към изграждането на най-бързата кола в света от 0-100 км/ч.




„Работата по проекта в допълнение към обучението ми беше много интензивна. Но въпреки това беше много забавно да работим с други ученици, за да създаваме непрекъснато нови решения и да прилагаме на практика това, което научихме в клас. И, разбира се, това е абсолютно уникално изживяване да участваш в подобряването на световен рекорд,” казва Ян Бернард, ръководител на отдела за мотори в AMZ.


Видео:




Това е третият път, в който екипът на AMZ постига този световен рекорд. Това се случи преди през 2014 г. и след това отново през 2016 г. Миналата година друг отбор в Германия взе рекорда с време от само 1,46 секунди. Сега, когато цифрата е толкова ниска, ще е необходимо невероятно инженерство, за да се направи нещо по-добро от леки подобрения.





Източник: Carscoops



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец