Откритият скоростен автомобил е базиран на Chiron и ще бъде последният шосеен модел на марката с мощния двигател, който е отличителна черта на гамата от представянето на Veyron през 2005 г. насам.

Свързани новини

31.08.2022 11:24

Най-бързата кола в света: 1557к.с.,$5М, 99 бройки

Видян 6541 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Bugatti се сбогува със своя двигател W16 със стил.

Френската марка представи най-новия си хиперавтомобил - роудстъра Mistral. Откритият скоростен автомобил е базиран на Chiron и ще бъде последният шосеен модел на марката с мощния двигател, който е отличителна черта на гамата от представянето на Veyron през 2005 г. насам. Виж видео ТУК!

Mistral може и да е първият роудстър от ерата на Chiron, но Bugatti произвежда модели без покрив от самото начало. Всъщност 40 процента от автомобилите, произведени от автомобилния производител през последните 113 години, са с открит покрив. Превръщането на настоящото поколение хиперавтомобил на компанията в роудстър обаче не беше толкова просто, колкото просто да отрежете покрива му. Цялото тяло трябваше да бъде преработено и оформено наново. Полученият автомобил е с по-заоблен силует от предшествениците си, което би трябвало да повиши ефективността му.



Дизайнът на новия модел, който е кръстен на мощния вятър, който духа в долината на река Рона, е силно вдъхновен от един от най-великите роудстъри на Bugatti - Type 57 Roadster Grand Raid от 1934 г. Влиянието му се вижда най-добре на предното стъкло на Mistral. То не е V-образно като тази на Grand Raid, а има уникален извит дизайн, който обгръща А-колоната и създава ефект на козирка за водача.


Разположените зад облегалките за глава кулички на двигателя са още едно връщане назад, този път към първото Bugatti с открит покрив в модерната епоха - роудстъра Veyron. Поръчковите, вертикално разположени фарове са изцяло нови, а Х-образният мотив на задните светлини е по-усъвършенствана версия на този, който се вижда при Bolide, предназначен само за писта. Mistral дебютира в топло черно с нюанси на трюфелно кафяво и фини жълти акценти, но както и при другите Bugatti, купувачите ще могат да избират от почти неограничена палитра от цветове.


Вътрешността на роудстъра не се различава коренно от тази на другите модели Chiron. Ориентираният към водача салон е изпълнен със същите материали от висок клас - безпогрешни кожи, лек титан и алуминий, фрезован от един блок, но предлага няколко нови елемента. Сред тях са панели на вратите от тъкана кожа и кехлибарена вложка в скоростния лост, в която се намира известната скулптура на Рембранд Бугати "танцуващ слон".
 
Задвижването на Mistral се осъществява от окончателната версия на фирмения двигател W16. Това е същият 8,0-литров двигател, който се намира в Chiron Super Sport 300+ и който може да изпомпва невероятните 1577 к. с. Благодарение на това Mistral обещава да предложи характеристики, с които малко други открити автомобили могат да се сравнят. Bugatti също не прави нищо, за да ограничи очакванията. От марката твърдят, че целта им е автомобилът да бъде обявен за най-бързия роудстър в света.
 
Типично по модата на Bugatti, цената на Mistral е изключително висока - около 5 милиона долара. Ще бъдат произведени само 99 екземпляра, като според марката всички те вече са резервирани. Не се притеснявайте обаче. Имаме чувството, че няма да мине много време, преди един от тях да се появи на вторичния пазар. Възможно е дори да се получи място за изграждане. Това се е случвало и преди.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне