McLaren GT е мъртъв. Да живее McLaren GTS.

Свързани новини

28.12.2023 09:40

McLaren GTS се трансформира от GT

Видян 13332 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гранд турърът на McLaren получава повече мощност, по-малко тегло и малки промени в стила


McLaren GT е мъртъв. Да живее McLaren GTS.



Да, малко по-практичната суперкола на McLaren е актуализирана и получи ново име в процеса. Искате ли игра за откриване на разликите? Казаха ни, че визуалните промени включват нова „по-напориста“ предна броня с по-широки въздухозаборници, плюс по-високи и по-изразени въздушни кухини на раменете на автомобила. Това обаче е всичко. Въпреки че всъщност има някои нови цветове на боята, нов дизайн на джантите и някои GTS емблеми.



Все пак по-големите всмукателни отвори отпред и отзад помагат за подаване на повече въздух в 4,0-литровия V8 с двойно турбо. И ще бъде благодарен за това допълнително охлаждане, тъй като мощността е нараснала до 626 к.с. за GTS благодарение на „увеличения въртящ момент на коляновия вал, активиран от по-агресивна фаза на горене и преработен момент на запалване“. Прекрасно, малко изперкалост. Феновете на фактите вероятно ще си спомнят, че GT се справяше само с 612 к.с.


McLaren смята, че спринтът от 0-100 км в час продължава да отнема същите 3,2 секунди, докато 0-200 км в час пада с една десета до 8,9 секунди. Максималната скорост остава здравословната 326 км/ч и цялата мощност все още преминава през тази седемстепенна скоростна кутия.


Има и по-малко тегло. McLaren се противопостави на тенденцията да свали 10 кг от стария GT, което означава, че GTS накланя везните на много уважаваните 1520 кг. Предимствата на карбоновата вана. Освен това ни казаха, че стандартното електрохидравлично кормилно управление, адаптивните амортисьори и въглеродно-керамичните спирачки са настроени специално за GTS.


Все пак това е истински суперавтомобил. Това не трябва ли да е практичният Grand Tourer на McLaren (оттук и оригиналното име)?


Е, винаги сме откривали, че GT е много по-подобен на суперавтомобил от съперници като Porsche 911 Turbo S и Bentley Continental GT и това не изглежда да се промени с GTS. Можете да специфицирате „карбонов пакет за долната част“, за да имате предния сплитер, страничните прагове и задния дифузьор в тъканите неща, и все още има режими Comfort, Sport и Track, с които да си поиграете.


Има една практическа функция, която обаче е подобрена: повдигането на носа сега отнема само четири секунди, за да се повиши просветът от 110 mm на 130 mm, което очевидно е повече от два пъти по-бързо от преди.


Отвътре получавате стандартни комфортни седалки, а екраните остават същите както преди, което означава 26-сантиметров цифров инструментален дисплей и 17,78 см портретен централен сензорен екран. Електрохромен стъклен панорамен покрив все още е опция, докато новите интериорни „схеми“, известни като Performance и TechLux, обединяват различни материали и опции в удобни пакети.



Източник: Top Gear




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния