2024

Свързани новини

28.09.2023 09:50

$238000 за 2024 McLaren Artura

Видян 4952 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Artura пристигна през 2023 г. като суперавтомобилът на McLaren от "начално ниво", оборудван със задвижване, което бележи значителна промяна в посоката за британския автомобилен производител. 3,0-литровият V-6 двигател с две турбини, монтиран в средата на кораба, е първият шестцилиндров двигател на McLaren и се съчетава с електрически мотор и малка литиево-йонна батерия. Всичко казано, хибридното задвижване изпомпва щедрите 671 конски сили и 531 паунда фута въртящ момент, изстрелвайки тънкия двуврат до 60 мили в час само за 2,6 секунди и до максимална скорост от 205 мили в час. Но първият Plug-in хибрид на McLaren също може да се движи из града на чисто електрическа енергия до 11 мили и има относително меко возене. Artura стои под новия 750S в гамата на McLaren – струва около $100 000 по-малко – но почти се изравнява с по-големия си брат по производителност, като същевременно осигурява по-удобна, удобна за живеене кабина и по-приглушен стил.

Какво е новото за 2024 г.?

Artura беше изцяло нов за 2023 г. и се пренася в 2024 г. непроменен.



McLaren предлага Artura само в една версия, но има безброй опции от различни дизайни на джанти и цветови комбинации до тапицерия от въглеродни влакна, заден спойлер и екстри като повдигане на предния край и отопляеми странични огледала.

Двигател, трансмисия и производителност

Artura се задвижва от нов хибриден туин-турбо V-6, който генерира комбинирани 671 конски сили и 531 фунт-фута въртящ момент. Газовият двигател е допълнен от електродвигател, разположен в корпуса на осемстепенната автоматична трансмисия с двоен съединител, и се захранва от литиево-йонна батерия от 7,4 kWh под задната част на кабината. Новото задвижване дори осигурява до 11 мили изцяло на електричество. По време на нашето първоначално тестово шофиране похвалихме Artura за бързото му ускорение, но бихме предпочели да ни ускорява до 100 км/ч за 2,6 секунди с малко повече драма. Колата е бърза, но може да бъде и доста скрита и й липсва слуховото удоволствие, което харесваме в конкурентните спортни коли. Artura е и първият McLaren, който се вози на новата Carbon Lightweight Architecture (MCLA) на компанията, за която се твърди, че е по-лека от структурата на своя предшественик. Управлението е остро като бръснач и е страхотно за каране на състезателна писта, но има и по-мека страна, която осигурява по-комфортно пътуване за работа или магистрала.

Икономия на гориво и MPG в реалния свят

Според EPA, Artura е добра за 17 мили на галон в града и 21 мили на галон по магистрала, но като се вземе предвид електрическият обхват на шофиране, тя също е оценена за до 39 MPGe. След като имаме възможността да пуснем такъв по нашия маршрут с икономия на гориво по магистрала със скорост 75 mph, който е част от нашия обширен режим на тестване, можем да оценим реалния му mpg. За повече информация относно икономията на гориво на Artura посетете уебсайта на EPA.


Интериор, комфорт и товар

Отвътре Artura до голяма степен демонстрира подхода на McLaren „функция преди мода“. Кабината обаче е облечена с по-елегантни материали, като кожа и микровелур. Има и по-малко видими въглеродни влакна, отколкото е типично за други модели. Все пак компанията е известна със своите минималистични дизайни на кабината, които ограничават наличието на физически разпределителни уреди и включват волани без бутони и Artura не е изключение. Предлага се стандартно с електрически регулируеми седалки и изглежда, че McLaren има отлична външна видимост, за да помогне на водачите да поставят колата точно на пътя или на пистата. Въпреки че не е толкова вместителен като McLaren GT, Artura може да се похвали с 6 кубически фута багажно пространство в предния багажник.




Функции за безопасност и помощ на водача

Въпреки статута си на суперавтомобил, 2023 Artura всъщност се предлага с няколко технологии за подпомагане на водача – рядкост в този сегмент. Ограниченото му производство и екзотичният му характер обаче означават, че няма да бъде тестван за катастрофи от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) или Застрахователния институт за безопасност по пътищата (IIHS). Основните функции за безопасност включват:

Наличен адаптивен круиз контрол   


Налични автоматични дълги светлини  


Налично разпознаване на пътни знаци

Гаранция и покритие за поддръжка

Ограничените гаранции на McLaren и за задвижването покриват пет години или 45 000 мили. Британският автомобилен производител също не предоставя безплатна поддръжка.


Ограничената гаранция покрива пет години или 45 000 мили   


Гаранцията за задвижване покрива пет години или 45 000 мили   


Без безплатна планирана поддръжка



Източник: caranddriver



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни