Въпреки че технически сме виждали колата на изображения, Maserati все още е в пълен режим на тийзър в този момент.
01/02

Свързани новини

08.08.2023 09:40

Maserati наименува новата пистова кола MCXtrema, дебютира на 18 август

Видян 7839 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разкрит миналата година с кодовото име Project24, това е хардкор MC20, който вече е разпродаден.

Измина минута, откакто чухме за предстоящата пистова версия на Maserati на MC20. Не, нямаме предвид състезателната кола GT2, която дебютира през юни и определено е само за писта. Трябва да се върнем към нещо, наречено Project24, което вече има официално име: MCXtrema.

Не ви обвиняваме, ако си нямате идея какво е това нещо Project24. Той дебютира още през юли 2022 г. като поредица от визуализации, изобразяващи силно модифициран MC20 с повече крила, повече лопатки и поне в печатно състояние, повече мощност. Maserati каза, че Project24 ще получи нови турбокомпресори за 3.0-литровия V6, стигайки до 740 конски сили. След като Maserati обяви MCXtrema като официално име за Project24, научаваме също, че мощността ще бъде само 730 к.с. По дяволите!




Въпреки че технически сме виждали колата на изображения, Maserati все още е в пълен режим на тийзър в този момент. Днешното съобщение разкрива името и конските сили на колата и ни казаха, че ще дебютира в The Quail на 18 август по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей. Тийзърът също потвърждава, че ще бъдат произведени само 62 бройки, но знаем, че всеки един вече е продаден.

Всъщност това не би трябвало да е голяма изненада. Когато Maserati обяви Project24, автомобилният производител заяви, че купувачите ще имат множество опции за персонализиране. По този въпрос Maserati казва, че няма две идентични коли, така че подозираме, че всичките 62 са били говорени много преди днешното съобщение.

Докато чакаме информация за окончателната статистика, преглед на нашия оригинален дебютен пост на Project24 изброява колата като имаща шестстепенна секвенциална трансмисия вместо осемстепенната скоростна кутия с двоен съединител на MC20. Това звучи като същия механизъм за смяна на зъбни колела, използван в GT2, а MCXtrema ще разполага с регулируемо окачване, което да придружава неговите радикални авиационни подобрения. Въглеродно-керамичните Brembos ще се справят със задълженията за спиране, а вътре купувачите могат да изберат елегантни екстри като пътническа седалка. Тъй като е автомобил само за писта, интериорът е подготвен за състезания с клетка и се предлага с разнообразие от технологии, за да помогне на шофьорите да направят възможно най-доброто време за обиколка.




Или по-скоро това беше планът през юли 2022 г., когато тази кола беше обявена за първи път. Конските сили са се променили леко оттогава, но няма да ни трябва дълго да чакаме пълното разкриване. До дебюта остават само две седмици.



Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог