"Lamborghini Aventador промени правилата на играта още при пускането си на пазара и беше флагманският модел на Lamborghini в продължение на 11 години на производство", заяви в изявление Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Lamborghini.

Свързани новини

27.09.2022 09:46

Lamborghini приключва производството на Aventador, затваряйки главата за ерата на чистия V-12

Видян 6345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Производството на Lamborghini Aventador приключи миналата седмица, отбелязвайки нов крайъгълен камък за Lamborghini в повече от едно отношение.

Последният екземпляр беше Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster, завършен в нестандартен светлосин цвят, избран от швейцарския купувач.

Версията Ultimae на Aventador беше представена през 2021 г. като последния вариант на Aventador. Производството, ограничено до 350 купета и 250 роудстъра, трябваше да приключи по-рано, но Lamborghini удължи срока поради загубата на някои екземпляри по време на потъването на товарния кораб Felicity Ace през февруари.

Представен на автомобилното изложение в Женева през 2011 г. , Aventador е най-популярният V-12 модел на Lamborghini до момента, който е създал осем варианта, без да се броят специалните екземпляри в малък обем, и е продаден в 11 465 бройки по целия свят. Това е повече от общия брой продажби на всички предишни модели с V-12.

"Lamborghini Aventador промени правилата на играта още при пускането си на пазара и беше флагманският модел на Lamborghini в продължение на 11 години на производство", заяви в изявление Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Lamborghini.

Наследникът на Aventador бе тестван преди очаквания дебют в началото на следващата година и въпреки че ще остане с V-12, двигателят на автомобила ще бъде електрифициран, като се очаква да бъде plug-in хибридна конфигурация. Двигателят също ще бъде новоразработен V-12, едва третият в историята на Lamborghini.

Lamborghini потвърди, че няма да произвежда повече модели с V-12 без електрификация, поне за пътна употреба, което несъмнено превръща Ultimae в специален автомобил в очите на колекционерите. Ultimae е оборудван с 6,5-литров V-12 двигател с мощност 769 к. с. и въртящ момент 531 Нм - най-високите стойности за всеки вариант на Aventador.

Всяко Lamborghini ще използва някаква форма на електрификация още през 2024 г. , а автомобилният производител планира електрически автомобил като четвърта моделна линия. Очаква се електрическият автомобил да бъде голям туристически автомобил и да бъде пуснат на пазара през втората половина на десетилетието.




 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог