Свързани новини

12.06.2009 10:36

Еврокомисията скептична към жеста на Microsoft

Видян 1825 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската Комисия изрази скептицизъм за съобщението на Microsoft, че ще премахне браузъра Internet Explorer от операционната си система Windows 7, които ще продава в Европа, предаде АФП.


Както БГНЕС съобщи, американският софтуерен гигант заяви, че няма промяна в плановете му да издаде следващото поколение на операционната си система на 22 октомври, но потребителите в Европа ще трябва да инсталират бразуъри по свой избор. Комисията, която е върховният европейски наблюдател за защита на конкуренцията, през януари откри нов фронт в епичната си анти-монополна борба с Майкрософт, като обвини компанията в нелоялна конкуренция чрез обвързването на уеб-браузъра си Internet Explorer популярната си операционна система Windows. Комисията заяви, че скоро ще реши дали счита, че Microsoft е злоупотребил с доминиращото си положение на пазара и какво е необходимо, за да получат потребителите истински избор."Като потенциална компенсираща мярка, ако Комисията намери, че Microsoft е извършил злоупотреба, Комисията е предложила потребителите да получат избор на браузър, а не Windows да се доставя без никакъв браузър", се казва в изявлението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат