След много трудна битка с рака на гърлото, която в крайна сметка го лишава от голяма част от гласа му, възможността Килмър да се завърне в ролята на Айсмен може да е изглеждала невъзможна

Свързани новини

06.06.2022 11:45

Диалогът на Вал Килмър в Топ Гън: Маверик е изцяло с изкуствен интелект, тъй като той вече не може да говори

Видян 3959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топ Гън: Маверик се оказа огромен успех за Том Круз, Paramount Pictures и всички участници. Ако вече сте гледали филма, вероятно ще се съгласите с повечето от нас, че той е много добро продължение на оригиналния филм от 1986 г. Това, което може би не знаете, е, че гласът на Вал Килмър във филма всъщност е оживял с помощта на гласов изкуствен интелект.


 


Когато през 1986 г. излиза оригиналният "Топ Гън", химията между Вал Килмър и Том Круз като Айсмен и Маверик на екрана веднага става хит. Връщането към тази история без Айсмен на Килмър щеше да бъде разочароващо за много фенове, а дори и за самия Килмър.




След много трудна битка с рака на гърлото, която в крайна сметка го лишава от голяма част от гласа му, възможността Килмър да се завърне в ролята на Айсмен може да е изглеждала невъзможна. Но благодарение на специална програма за гласов изкуствен интелект Килмър успява да се върне към ролята си и да се срещне със стария си приятел Маверик. Гласът на Вал Килмър в "Топ Гън: Маверик" всъщност е създаден от изкуствен интелект.


 


Компанията Sonantic е разработила гласовия изкуствен интелект, който Килмър използва. Научи се да имитира гласа на Килмър, включително емблематичния начин, по който той говори. Резултатът е поразително и донякъде странно превъплъщение, което сякаш може да е излязло от самия актьор.




Разбира се, както при всеки гласов изкуствен интелект, и тук има начини да се разбере, че не говори човешки глас. Въпреки това, когато става дума за фонов шум, създателите на филма са успели да озвучат гласа на Килмър. Това им позволява да вдъхнат живот на гласа му във филма.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог