Caterham Cars стартира като дилърска компания, но след като Колин Чапман спира производството на любимия Lotus Seven, Caterham купува правата върху автомобила през 1973 г. и оттогава създава именно този модел.

Свързани новини

30.05.2023 10:09

Caterham преминава на електричество и Droppi

Видян 6284 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Caterham скоро ще се откъсне от традициите и се готви да представи първия си електрически двуместен спортен автомобил. Съобщението идва чрез Autocar, който седна за ексклузивно интервю с новия шеф на дизайнерския отдел на Caterham.

Според Антъни Джанарели неназованият автомобил е бил "само идея в главите на хората" през септември миналата година, а сега до представянето на реален автомобил остават само месеци. Не е определена дата, но тя вероятно ще съвпадне с 50-ия рожден ден на Caterham.

Caterham Cars стартира като дилърска компания, но след като Колин Чапман спира производството на любимия Lotus Seven, Caterham купува правата върху автомобила през 1973 г. и оттогава създава именно този модел.

Въпреки че имената и двигателите могат да се променят, основната рецепта остава непроменена.


Как ще реагират хората на Caterham, който не прилича на Lotus Seven? Част от очарованието на Caterham е в неговата простота и емблематичен дизайн. Дори пъргавата Mazda MX-5 Miata изглежда дебела, паркирана до Caterham Seven 620.

"Опитваме се да го направим възможно най-лек. Така че представянето, което ще [получим] от него, ще бъде просто страхотно. А удоволствието от шофирането е следствие от тази лекота. Ключовите думи винаги са простота, лекота и удоволствие от шофирането", казва Джанарели.

И така, Caterham вече има половината от формулата, но какво да кажем за дизайна?

Според Джанарели Caterham Seven "няма стил". Той прави добра забележка, защото няма нито една част от Seven единствено по естетически причини, но въпреки това той се е превърнал в дизайнерска икона. Ако премахнете емблемите, всеки автомобилен маниак би могъл да идентифицира очертанията като Caterham/Lotus Seven.


Източник: carbuzz.com


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец