BMW работи върху платформата си за електрическо превозно средство от следващо поколение с кодово име Neue Klasse

Свързани новини

16.02.2024 09:45

BMW ще пусне на пазара 6 електромобила Neue Klasse в рамките на 24 месеца

Видян 5316 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW работи върху платформата си за електрическо превозно средство от следващо поколение с кодово име Neue Klasse, което на немски означава "Нов клас", а първият модел, създаден на базата на тази платформа, ще се появи през 2025 г.

Той ще бъде седан в същия сегмент като Серия 3. Главният изпълнителен директор на BMW Оливър Ципсе описа концепцията Vision Neue Klasse, представена по време на автомобилното изложение в Мюнхен миналата седмица, като близко до нея представяне на 2023 г.

Седанът ще бъде последван от още пет електрически автомобила Neue Klasse в бърза последователност. Те ще се появят в рамките на само 24 месеца и поне един от тях ще бъде SUV в същия сегмент като X3, потвърди по-рано Ципсе. Възможно е някои от другите EV да бъдат различни версии на първоначалните седан и SUV, като например комби или SUV, наподобяващ купе.

В интервю за Autocar, публикувано във вторник, шефът на дизайна на BMW Адриан ван Хойдонк заяви, че бързият темп на представяне на моделите означава, че ще има по-голямо припокриване на дизайна в сравнение със съществуващите модели в гамата на BMW.

"Тъй като те ще се появят в толкова кратък период от време, ще се наблюдава силно припокриване, може би по-силно, отколкото когато се прави цяло поколение модели за 10 години, както правехме досега", каза той. "Две години не са дълъг период от време, така че ще изглежда, че те са се сраснали малко повече - но все пак ще разпознаете индивидуалните характери."

Платформата Neue Klasse се разработва от самото начало за електрически задвижвания и е достатъчно гъвкава, за да могат инженерите да променят дължината на междуосието, за да се приспособи към различни стилове каросерии. Автомобилите, базирани на платформата, ще имат и по-аеродинамичен дизайн, за да се увеличи максимално пробегът. В резултат на това пропорциите ще се различават от предишните, не само заради аеродинамиката, но и за да се увеличи вътрешното пространство - нещо, което вече видяхме при концепцията Vision Neue Klasse.



Платформата ще използва и шестото поколение електрически двигатели и батерии на BMW, което обещава подобрена мощност и ефективност. Батерията ще се отличава с нов цилиндричен дизайн на клетките (вместо сегашния призматичен дизайн на клетките) и заедно с други подобрения би трябвало да доведе до подобряване на пробега с 30% в сравнение с настоящите батерии на BMW.

Първият автомобил Neue Klasse ще се произвежда в строящия се завод в Дебрецен, Унгария, от 2025 г. Автомобилите Neue Klasse ще се произвеждат и в съществуващите заводи на BMW в Германия и Китай от 2026 г. и в Сан Луис Потоси, Мексико, от 2027 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог