Свързани новини

10.09.2020 09:39

Американец възражда ЗИЛ

Видян 1814 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветската марка ЗИЛ ще бъде възродена, като първият автомобил ще бъде всъдеход с името Colonel ("Полковник"), предаде investor.bg. Засега се знае малко за автомобила, като според източници правата върху закрития през 2013 година бранд са купени от американски милионер, който засега предпочита да остане в сянка.


Новият ZIL Colonel ще се задвижва от 6,4-литров V8 двигател на американската марка Jeep, което трябва да му даде доста добра динамика. Всъдеходът ще бъде рамен и на първо време ще се предлага само с едно ниво на оборудване, но напълно ще отговаря на световните стандарти за луксозни автомобили. Прототипът дори вече е готов.


Интериорният дизайн предполага, че новият собственик на марката е родом от бившия СССР, като добре е запознат с характеристиките на автомобилите ZIL. Това се доказва от факта, че инструкциите на приборния панел са написани на руски и на английски език, а оформлението на салона е вдъхновено от духа на "военния" ЗИЛ.


Съобщава се също, че Министерството на отбраната на САЩ вече е проявило интерес към новия модел. За военни цели ще бъде създаден специална версия с по-малко причудлив турбодизелов двигател, както и с бронезащита и възможност за инсталиране на оръжия, например картечница. Заслужава да се отбележи, че в момента прототипът се тества във военна мисия в Близкия изток.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева