Свързани новини

04.09.2020 11:25

Шкода показа е-автомобила си Еняк

Видян 2953 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След дълга игра на котка и мишка с папараците Skoda представи официално втория си изцяло електрически модел - 4,65-метровия Enyaq iV. Dizzyriders.bg присъства на мястото на събитието в Чехия, предаде dizzyriders.bg.

Моделът е странна смес между кросоувър и ван (широк е 1,88 м, висок е 1,62 м, междуосието е 2,77 метра), като дизайнерите доста са се постарали да не прилича на автобус, но да запази пространство и обем за багаж (585 литра), типични за кариерен самосвал.


ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Определено сме впечатлени от 21-инчовите джанти (това е Skoda, все пак, не го очаквахме), докато светещата като в дискотека предна решетка (поздрав, X6) е откровено ужасна идея. За щастие 130-те диода в нея са опция, която може да си спестите. Освен споменатите впечатляващи 21-инчови джанти Skoda предлага и решения за страни, в които пътната настилка все още не е готова за подобни предизвикателства, така че може да поръчате всичко между 21 и 18 инча. Ако изберете 18-ките, Enyaq определено ще загуби част от осанката си, но пък ще се радвате на много повече комфорт, по-голям пробег с едно зареждане и по-редки посещения в сервиза.

Минималистичният интериор е един от най-добрите, които сме виждали в последните години. Сензорният екран върху таблото е 13-инчов (има и по-достъпна 10-инчова версия), но са запазени реални бутони за някои основни функции - фаровете или бързото обдухване на предното стъкло, например.

Напълно в еко стила, който бихте очаквали от една електрическа кола, седалките са съчетание на 40% вълна и 60% полиестер от рециклирани пластмасови бутилки. Стилните кожени седалки на снимките също са направени без да е посегнато на нито една крава.

Сред екстрите може да очаквате всичко налично в гамата на VW Group, включително хедъп дисплей с добавена реалност, адаптивен круиз контрол, асистенти за лентата, за автоматично спиране и за излизане от паркинг. Skoda е добавила любимите си хитрини - умни капачки за доливане на течност за чистачки и стъргалка за лед в задния капак.

Задвижващите системи са цели пет, като разчитат на три размера батерии. Базовият модел Enyaq iV 50 идва с 55-киловатчасова литиево-йонна батерия и електромотор със 150 к.с. (220 Нм), достатъчни за 340 км с едно зареждане (WLTP), максимална скорост от 160 км/ч и 11,4 секунди до 100 км/ч. Следва вариантът Enyaq 60 с 62-киловатчасова батерия и 180 к.с. (310 Нм), който ускорява до 100 км/ч за 8,7 секунди и минава 390 км с едно зареждане.
Модел     Мощност     Въртящ момент     Батерия     



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак