Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe EV.

Свързани новини

03.03.2024 08:01

2026 Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe EV показан за първи път

Видян 9273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерцедес-Бенц AMG, отдавна известен със своите V-8 и V-12 двигатели, е на път да предложи разнообразно електрическо портфолио.

Тунерът от Афалтербах вече предлага свои версии на седана EQE, SUV EQE и хечбека EQS на Mercedes, а в момента работи по първия си специализиран електрически автомобил, чийто прототип беше забелязан току-що.

Специалният електромобил ще бъде базиран на собствената модулна EV платформа на AMG, известна като AMG.EA, и се очаква да дебютира в края на 2025 г. Времето подсказва, че той ще се появи в САЩ като модел през 2026 г.

EV ще бъде супер елегантен хечбек с четири врати, което го превръща в потенциална електрическа алтернатива на настоящия GT 4-Door Coupe - автомобил, чието име може да носи в производството. Двете версии вероятно ще се продават успоредно една на друга за определен период от време, тъй като настоящият GT 4-Door Coupe беше актуализиран едва миналата година.

Миналата седмица Mercedes също така обяви, че се е отказал от плана си до края на десетилетието да използва само електрически двигатели на основните пазари. Вместо това автомобилният производител планира да продължи да предлага автомобили, задвижвани с бензин през следващото десетилетие, а може би и по-дълго. Това означава, че GT Coupe с 4 врати и бензинов двигател може да остане на пазара по-дълго от предварително планираното.

AMG подсказа потенциален дизайн на първия си специализиран електрически автомобил с разкриването на концепцията Vision AMG за 2022 г. Концепцията е създадена, за да демонстрира възможностите на платформата AMG.EA, и беше потвърдено от AMG, че ще разполага с аксиално-флуксни двигатели, разработени от Yasa - компания, изцяло притежавана от Mercedes, която е специализирана в производството на високопроизводителни електрически двигатели.



Двигателите с аксиален поток са по-леки и по-малки от конвенционалните двигатели с радиален поток с подобна мощност. Производството на аксиално-флуксни двигатели обаче е по-трудно, което ги прави много по-малко рентабилни. Един готов за производство агрегат тежи само 53 килограма, но генерира до 480 к.с., казва шефът на Yasa Тим Уулмър пред Autocar. Два от тези двигатели ще осигурят на AMG близо 1000 к.с.

Елегантният дизайн на автомобила допълнително ще спомогне за ефективността. Очаква се AMG да използва активни аеродинамични елементи и дори отпечатано лого, подобно на това, което се използва при болидите на AMG от Формула 1 и хиперавтомобила One. На някои от шпионските снимки ясно се вижда активен заден спойлер.

Преди появата на първия специализиран електрически автомобил се очаква AMG да представи тунингована версия на следващата CLA-класа, чийто прототип също се тества.

Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв