ercedes-Benz е забелязан да тества електрически компактен седан с дизайн, наподобяващ купе.

Свързани новини

04.04.2024 09:50

2025 Mercedes-Benz CLA-Class EV

Видян 23454 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mercedes-Benz е забелязан да тества електрически компактен седан с дизайн, наподобяващ купе.

Автомобилът вероятно ще бъде част от следващото поколение на CLA-класата и ще бъде представен под формата на концепция на автомобилното изложение в Мюнхен. Пазарната премиера ще се случи около 2025 г., а сроковете сочат към появата му за моделните години 2025 или 2026.

Следващата CLA-класа, както и другите представители на следващото поколение компактни автомобили на Mercedes, ще се движат на новоразработена платформа, наречена MMA (Mercedes Modular Architecture). Платформата ще поддържа както хибридни, така и изцяло електрически задвижвания, и ще бъде последната платформа на Mercedes, предназначена за бензинови двигатели. Всички бъдещи платформи на Mercedes ще бъдат само електрически, тъй като автомобилният производител се подготвя да премине към изцяло електрически двигател до 2030 г.

Mercedes заяви, че първият модел на платформата MMA ще се появи около 2025 г., като това вероятно ще бъде следващата CLA-класа. В крайна сметка платформата ще бъде използвана за всички модели на Mercedes до сегмента на C-класата включително. Над него Mercedes ще разполага с платформата MB.EA за средни и големи модели, AMG.EA за високоефективни модели на AMG и Van.EA за лекотоварни автомобили.

Според информацията следващата CLA-класа ще предлага избор между електрическо и леко хибридно задвижване. Очевидно няма да има plug-in хибрид.



Прототипите са силно замаскирани, но стилистичните елементи изглеждат сходни с актуалните теми на Mercedes, макар че може би автомобилът ще получи някои влияния от миналогодишния концептуален автомобил Vision EQXX, особено страничните стъкла. Някои от технологиите на Vision EQXX също би трябвало да влязат в новия седан, като например високоефективните системи за оползотворяване на енергията на концептуалния автомобил.

Очаква се електромобилите, базирани на платформата MMA, да разполагат с 800-волтови електрически системи, което означава, че ще бъде възможно високоскоростно зареждане, вероятно над 200 kw. Капацитетът на батериите се очаква да достигне 100 kwh.

Не е ясно как ще се нарича електрическата CLA-класа, но ако Mercedes се придържа към сегашната си практика за именуване, седанът може да се нарича EQA. Ако това се случи, сегашният електрически компактен кросоувър EQA, продаван в чужбина, ще трябва да бъде преименуван на EQA SUV, нещо, което може да видим по-късно тази година, когато кросоувърът EQA бъде актуализиран. Съществува и вероятност името CLA да бъде запазено за електрическия модел, за разлика от името на марката EQ. Това е свързано със слуховете, че Mercedes планира скоро да се откаже от марката EQ.

Следващата CLA-класа ще бъде част от намалената компактна гама, която Mercedes нарича Entry Luxury (по-нагоре са Core Luxury и Top-End Luxury). Очаква се в групата Entry Luxury да влязат още моделите CLA-Class Shooting Brake, GLA-Class и GLB-Class, като всички те ще имат електрическа опция.



Източник: motorauthority



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв