2025 Mercedes-AMG G 63

Свързани новини

06.01.2024 08:00

2025 Mercedes-AMG G 63 с нов дизайн и технология на окачването

Видян 7264 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оригиналният Mercedes-Benz G-класа съществува вече четири десетилетия и през годините е обновяван многократно, за да запази своята свежест. След като го преработи за моделната 2019 г., изглежда, че автомобилният производител поне ще предоставя на настоящата версия периодични актуализации по подобие на предшественика му.

Последните ни шпионски снимки показват прототип на актуализирания G 63 от AMG. Прототипи за актуализираната версия на обикновената G-класа също са излезли на тестове. Те трябва да дебютират през следващата година като модели от 2025 г. за американския пазар.

Ако се съди по камуфлажното оборудване на прототипа G 63, автомобилът ще получи по-аеродинамично оформена предна част с нещо, което изглежда като активни щори. Въпреки че общата форма на радиаторната решетка трябва да остане непроменена, се очаква преработен модел.

Арматурното табло е покрито, което предполага някои промени и вътре. Ключова актуализация вътре би трябвало да бъде добавянето на последната версия на информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes.


Ward's Auto научи, че полуактивната система на хидравличното окачване, подобна на тази в SL кабриолет и GT Coupe, ще се предлага в актуализирания G 63. Вместо конвенционалните антирол барове, хидравличното окачване е свързано в четирите ъгъла и може да регулира силата на амортизация от една страна до друга и отпред до отзад. То разчита на потока от хидравлична течност и действа на базата на различни данни, като скорост, ъгъл на завиване, пътна настилка, движения на тялото и др. McLaren използва подобна система за своите суперавтомобили от по-висок клас.

G 63 се задвижва от 4,0-литров V-8 двигател с два турбокомпресора и мощност 577 к.с. Въпреки че AMG току-що пусна на пазара plug-in хибриден задвижващ агрегат, използващ този V-8 в GT 63 S E Performance 4-Door Coupe и S 63 E Performance, не очаквайте G 63 да тръгне по пътя на plug-in хибрида все още.

Вместо това тунерът от Афалтербах ще добави мекохибридната система, която вече се предлага с 4,0-литровия V-8 в някои модели на Mercedes. Системата включва електромотор, който може да добави временно 21 к.с. Електрически задвижващ агрегат е планиран за G-класата, в модел, който вероятно ще бъде наречен EQG. Той беше предвещан от концепцията EQG от 2021 г. и е потвърдено, че ще се предлага с четиримоторна задвижваща система.



Миналата година към гамата на G 63 в чужбина беше добавена и повторна опция 4х4 Squared с портални оси, въпреки че наличността на тази опция в САЩ все още не е обявена.

Въпреки че все още не е потвърдено, премахването на V-8 във версиите на G-класата, които не са на AMG, е възможно с актуализацията, като се смята, че комбинация от редови шестцилиндров двигател и мек хибрид ще служи като заместител в обновената гама. G 500 V8 Final Edition беше представен в чужбина през юни. В САЩ G 500 е обозначен като G 550 и Mercedes все още не е казал дали G 550 също ще смени V-8 с редови 6-цилиндров двигател, но този ход е вероятен.

През септември Mercedes също така потвърди плановете си да пусне на пазара малка G-класа. Тя трябва да се появи по-късно през десетилетието с електрическо задвижване.


 Източник: motorauthority.com


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите