2024 Mercedes-Maybach GLS600

Свързани новини

07.01.2024 08:00

Новият 2024 Mercedes-Maybach GLS600

Видян 47595 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Винаги е било страхотно да си богат, но може би никога не е имало по-добро време да си богат и да купуваш Mercedes-Maybach. Свръхлуксозната марка се впусна в нещо като ренесанс и нейната гама от три автомобила е доказателство, че завръщането на Maybach е в пълен ход.



Завъртането на Maybach върху традиционното богатство на Mercedes-Benz идва в отличителни вкусове. Седаните S580 и S680 представляват по-конвенционален подход към производството на луксозни автомобили в рамките на профила на Mercedes-Maybach, докато тихият EQS680 е модерна електрифицирана версия на водещия SUV. Mercedes-Maybach GLS600 от 2024 г. попада някъде по средата. Този разкошен модел издига GLS-Class SUV на Benz с по-богати материали, усъвършенствани компоненти на окачването и модерни технологии, за да поглезят пътниците.



Като ултралуксозен автомобил, Mercedes-Maybach GLS600 заслепява с театралност и впечатляващи цени. Екстериорът му е покрит с емблеми на Maybach и блестящи хромирани елементи. Нашата кола дойде боядисана в двуцветна боя Obsidian Black и Rubellite Red за допълнителни $18 500 и ултра готини 58-сантиметрови Maybach Forged Monoblock джанти, които се предлагат като опция за $6 000. Специфичната за модела решетка има емблема на Maybach, както и вратата на багажника, което поддържа GLS600 да изглежда различен от неговите братя и сестри с марката Benz или AMG, настроени от GLS-Class.



Пристъпете към гигантския SUV и той ви посреща с анимирана проекция на логото на Mercedes-Maybach. Отварянето на вратата разкрива втори набор от светлини за локви, показани в повтарящ се модел. Автоматичните стъпала, които се прибират в долната част на GLS600, когато вратите са затворени, се разгръщат за по-лесно влизане и излизане. Самото приближаване до този Mercedes-Maybach ви кара да се чувствате като милион долара.



Ако външността на Mercedes-Maybach GLS600 от 2024 г. е представяне, интериорът е като скъпи седалки. След като се плъзнете на добре подкрепената шофьорска седалка, има много функции за комфорт и забавление на една ръка разстояние. Докато се настанявате в колата за първи път, Mercedes-Maybach предлага избор за автоматично позициониране на седалката ви според височината ви. Той дава смесени резултати в зависимост от вашите предпочитания, но все пак е креативен начин да приспособите ергономичността на интериора към индивида.



Нашата кола е оборудвана с чифт накланящи се задни седалки, така че след като всички са закопчани, могат да се поглезят с масаж в отопляемите и вентилирани столове. Други нестандартни луксозни удобства (и техните цени) включват красиво изработен двуцветен кожен волан с дървена джанта ($600), хладилник за шампанско ($1100) и сгъваеми масички за задните седалки ($1800). Стандартно аудио устройство Burmester 3D със съраунд звук с 27 високоговорителя осигурява качеството и пълнотата, които любимите ви мелодии заслужават.



Трудно е да се оплачеш от такава разкошна кабина, която е покрита от пода до тавана с кожа и облицована със зашеметяващи естествени зърнести кафяви орехови дървени панели. Но ако трябва, една забележка (която е обща за други продукти на Mercedes) е, че информационно-развлекателната система не е толкова интуитивна за работа, колкото бихме искали, и прелистването на различните менюта с палците на волана или тракпад на централната конзола може да бъде разочароващо. Използването на сензорния екран е най-добрият начин, но това включва навеждане напред и получаване на пръстови отпечатъци върху екрана. Това е малка забележка към иначе изключителен интериор.



Кабината не беше само ултра плюшена - тя също така вършеше страхотна работа, спирайки шума отвън. Преди да шофира Maybach, този автор е прекарвал много време в нашия дългосрочен Polestar 2, който се изключва автоматично, когато превключите на предавка за паркиране, излезете от автомобила и затворите вратата. Двигателят на Maybach беше толкова тих, че постоянно забравяхме да го изключим, тъй като работата му на празен ход се забелязваше само от външната страна на автомобила. Единствените неприятни звуци, които успяха да пробият аурата на тишината на SUV-а, бяха тези на гумите при преминаване по особено груба настилка или ако ровим в газта, макар че последният шум не беше толкова лош.



Повечето автомобили с множество режими на задвижване обикновено имат само една комфортна настройка, но Mercedes-Maybach GLS600 има три профила, които дават приоритет на гъвкавото придвижване. При стартиране GLS се настройва по подразбиране в комфортен режим, който настройва двигателя, трансмисията, контрола на сцеплението и усещането за управление на спокойно калибриране. Тази настройка осигурява мекотата, която Maybach възнамеряват да намерят в своя мега луксозен SUV. Кормилното управление се усеща леко, но незабавно, а GLS600 се носи из града със спретнат контрол на каросерията, който противоречи на размерите му.


Ние обаче предпочитаме настройката на Maybach, която е настроена за шофиране на пътници с максимално спокойствие. За да започнете, тази ултра-луксозна настройка изравнява кривата на газта за по-плавно излитане, така че тези, които седят на ръководните седалки, да не разливат Perrier (или Perignon) в техните флейти за шампанско. Програмирането на трансмисията дава приоритет на включване на втора предавка и намалява честотата на превключване на предавките, всичко това с цел намаляване на шума и вибрациите. По същите причини системата за автоматично спиране/стартиране на двигателя е деактивирана в режим Maybach. GLS600 се чувства мускулест и изискан, когато се движи в това специфично за модела състояние, а пътниците, които са се возили на задните седалки, казват, че дори не се е усещало, че са в движение. В това отношение Mercedes-Maybach изпълни мисията си с GLS600.


Оцветете ни изненадани, но има някакво представяне тип AMG, скрито под блестящия лист на този SUV. Неговият 4,0-литров V-8 двигател с двойно турбокомпресор развива 550 к.с. и 538 lb-ft въртящ момент – повече от Mercedes-Benz GLS580 с 510 к.с., но по-малко от Mercedes-AMG GLS63 с 603 к.с. Това е достатъчен мускул за Maybach да спринтира от 0 до 100 само за 4,2 секунди. GLS600, който тествахме, наклонява везните на 6220 паунда и можем да потвърдим, че усещането от изстрелването на толкова много маса напред е вълнуващо. Спирачната сила също е забележителна. Натиснете педала на спирачката, специфичен за Maybach, и този Mercedes спира от 100 км за 115 фута със забележителен контрол върху тялото.


Както може би сте предположили, Mercedes-Maybach GLS600 не е евтин, на начална цена от $175 500 и тествана сума от $204 300. Това обаче е много превозно средство за тези пари. Mercedes хвърля почти всичко в арсенала си на своя първокласен бензинов SUV и иска около половината от това, което Rolls-Royce иска за най-близкия конкурент на Maybach GLS600, Cullinan. Купувачите в този сегмент не броят точно стотинки, но трябва да се чувстват уверени, че получават това, за което плащат.


Името Maybach е едно от най-старите в ултралуксозния свят, но нашето време с GLS600 доказа, че Mercedes демонстрира способност да приложи модерен акцент върху ексклузивността. Чувствахме се страхотно да се качваме, да шофираме и да се отдалечаваме от този силен SUV и това е общо взето всичко, което има значение за превозно средство с такива превъзходни спецификации и назначения.


Източник: Motortrend




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец