2025 BMW iX3 Neue Klasse

Свързани новини

25.11.2023 08:45

2025 BMW iX3 Neue Klasse (NA5) – шпионски снимки

Видян 5542 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В самия край на дебюта на концептуалния Vision Neue Klasse на IAA Mobility в Мюнхен, BMW показа за кратко камуфлажния прототип на SUV. Това беше ранен поглед към второто поколение iX3, което ще се отдалечи от основата на CLAR към специална платформа за електрически автомобили. Бързо напред до днес се появиха първите шпионски снимки, които вече разкриват свеж външен вид в сравнение с настоящия модел.




Нашите колеги от BimmerToday публикуваха изображения на електрическия SUV в процес на работа с по-къси надвеси, обозначаващи дългоочакваната специално изработена EV архитектура. Забелязаният тест на iX3 е необработен диамант, тъй като му липсват всички крайни производствени части. Например, има временни фарове и задни светлини, които не изглеждат особено привлекателни, но това ще се промени през 2024 г. с по-развити прототипи. Засега е най-добре да не преценявате външния вид на автомобила, тъй като много неща ще се променят през следващите години.




Изравнените дръжки на вратите вече се забелязват и изглежда, че следващият iX3 ще има освежаващо малка решетка, без огромните бъбреци, които предизвикаха много спорове през последните години. Виждането на модела от второ поколение на пътя вероятно означава, че BMW е започнало тестване в реални условия на батерии Gen6 с кръгли клетки. В края на октомври производителят на луксозни автомобили започна малко производство на кръгли клетки, които ще бъдат включени в електромобилите Neue Klasse.




Напомняме, че новите батерии се рекламират като имащи 20% по-висока енергийна плътност, докато скоростта и обхватът на зареждане се очаква да скочат с 30%. Освен това BMW рекламира, че ще може да намали емисиите по време на производствения процес с 60% и да намали наполовина производствените разходи. Кръглите клетки ще имат диаметър 46 mm и две височини: 95 mm за автомобили и 120 mm за SUV като този iX3.




Докато настоящият базиран на CLAR iX3 се произвежда в Китай за всички пазари, неговият заместител (“NA5”) ще бъде сглобен в новия завод на BMW в Дебрецен, Унгария. Чуваме, че серийното производство е планирано да започне през юли 2025 г. и Европа ще го получи първа, а други пазари ще го последват през пролетта на 2026 г. На този етап нищо не е официално, но източници, близки до BMW, твърдят, че 40, 40 xDrive, 50 xDrive и M60 xDrive ще бъдат първоначалните версии. По-късно в жизнения цикъл iX3 M („ZA5“) може да излезе на пазара.



За подобния модел на iX3, който беше отделен заради бензиновите си двигатели, BMW X3 четете утре.


Източник: BimmerToday



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби