2024 Nissan Z Nismo.

Свързани новини

13.03.2024 09:50

2024 Nissan Z Nismo - 420 к.с.

Видян 7188 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преработеният спортен автомобил Nissan Z се появява през 2023 г., а през втората година на пазара се появява вариант Nismo, насочен към пистата.

Новият Nissan Z Nismo за 2024 г. беше разкрит късно в понеделник. Информация за цените ще бъде обявена по-близо до старта на продажбите.

Обикновеният Z вече предлага много добри характеристики веднага след изваждане от кутията, но обработката Nismo придава на автомобила по-твърд характер, като добавя и някои визуални елементи отвън и отвътре.

Ключов елемент от подобренията е допълнителната мощност на 3,0-литровия V-6 двигател на Z с два турбокомпресора. Максималните стойности при Z Nismo са 420 к.с. и 384 Нм въртящ момент, което е с 20 к.с. и 34 Нм повече от обикновения Z. Има и подобрено охлаждане на моторното масло, което е от съществено значение за дългите дни на пистата.



Единствената трансмисия е 9-степенна автоматична. Наличната 6-степенна механична скоростна кутия на обикновения Z не се вижда никъде. Nissan твърди, че 9-степенната трансмисия осигурява по-бързи и по-динамични превключвания в сравнение с обикновения Z, благодарение на уникални софтуерни настройки, активирани чрез ексклузивния за Z Nismo режим Sport+. Според Nissan не е необходимо водачът да използва лостчетата за превключване на предавките, когато е на писта, тъй като програмирането на режима Sport+ гарантира, че трансмисията реагира достатъчно бързо.

Обикновеният Z се вози и управлява малко по-меко от предишните поколения, което подобрява комфорта на пътя, но оставя на масата производителността на пистата. Z Nismo решава този проблем с нови стабилизиращи щанги, по-големи амортисьори и по-твърди пружини. Допълнителните усилвания на каросерията също подобряват цялостната твърдост и устойчивост, като помагат на автомобила да реагира по-добре на повишените сили в завоите. Основните модификации включват допълнителни укрепвания, по-твърди втулки на окачването и по-твърда монтажна втулка за кормилната рейка.

Z Nismo може лесно да бъде разпознат по уникалния дизайн на предната част с нов дизайн на предния капак и решетката. Nissan я нарича Grand Nose, или накратко G Nose. Добавени са също така масивни странични прагове, уникална задна част и по-голямо задно крило, както и фликери в предната част. Червените акценти също така обозначават модела като част от Nismo.

Отвътре Z Nismo е оборудван със седалки Recaro с отвори за поставяне на предпазен колан. Върху цифровия контролен панел е приложен специфичен за Nismo дизайн и вече има червен бутон за стартиране на двигателя. Воланът се отличава с тапицерия от кожа и Alcantara, както и с червена ивица на позиция 12 часа.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,