Поставената под номер 1 в пресявките Томова беше елиминирана от французойката Клара Бюрел с 6:1, 3:6, 0:6 за 89 минути и не успя да си гарантира място в основната схема на престижната надпревара.

Свързани новини

25.04.2023 16:24

Виктория Томова отпадна във финалния кръг на пресявките в Мадрид

Видян 2745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Първата ракета на България Виктория Томова загуби във финалния втори кръг от квалификациите на турнира по тенис на червено от сериите WТА 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро.
Поставената под номер 1 в пресявките Томова беше елиминирана от французойката Клара Бюрел с 6:1, 3:6, 0:6 за 89 минути и не успя да си гарантира място в основната схема на престижната надпревара.
 
28-годишната софиянка, която през тази седмица заема рекордното в кариерата си 73-о място, започна силно и взе осем от първите девет гейма в двубоя, с което спечели първата част и поведе с ранен пробив във втората. Впоследствие, обаче, 109-ата в класацията на WTA Бюрел се разигра и реализира обрат. 22-годишната французойка направи серия от девет поредни гейма след 3:3 във втория сет, за да си осигури победата.


Българката все пак заработи 20 точки за световната ранглиста и 8265 евро, но може да се надява да продължи в турнира единствено като щастлива губеща от квалификациите при отказ на някоя от заявените в основната схема тенисистки.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей