Верстапен

Свързани новини

29.05.2023 10:50

Верстапен удържа за Гран при на Монако, въпреки внезапния дъжд

Видян 1922 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-красивото състезание във Формула 1 предложи всичко на феновете, дори внезапен дъжд. Нищо не беше в състояние да сломи победния дух на Макс Верстапен, който спечели гонката по улиците и булевардите на Княжеството на Ривиерата.


Фернандо Алонсо и Астън Мартин изтърваха своя златен шанс да прескочат Верстапен, тъй като спряха в бокса в края на 54-ата обиколка. Само обиколка по-късно абсолютно всички пилоти в челото влязоха в бокса, за да преминат към гумите интермедия, а този допълнителен бокс коства над 10 секунди на Алонсо, който остана втори преди „домашния” за него кръг на пистата Каталуня в Барселона, която се води испанска.
Трети в състезанието финишира тръгналият от третото място Естебан Окон, за коготото това е първи подиум от победата му в Гран При на Унгария през 2021 година насам. Френският пилот на Алпин запази самообладание през цялото време.


Четвърти и пети финишираха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които бяха големите печеливши от объркването в обиколките, когато започна да вали. Двамата „излъгаха” Ферарита Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, които останаха със сликовете обиколка повече.


В крайна сметка Льоклер завърши шести, а Сайнц остана осми. Двамата бяха разделени от втория пилот на Алпин Пиер Гасли. Последните точки в днешния ден бяха за двамата пилоти на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри.
Миналогодишният победител в Княжеството Серхио Перес  финишира едва 17-и. Така той загуби цели 25 точки от съотборника си Верстапен в спора за световната титла.


След седмия кръг за годината двамата са разделяни от 39 точки, като начело е световният шампион, за когото това е четвъртата победа от началото на годината. Трети в подреждането е Алонсо, който изостава с 51 пункта от Верстапен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката