На Ерманос Родригес Верстапен завърши пред Люис Хамилтън, а трети се нареди вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес. Интригата в състезанието беше свързана с различната стратегия на биковете и Мерцедес по отношение на гумите.

Свързани новини

31.10.2022 15:42

Верстапен спечели в Мексико и влезе в историята

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Мексико, 20-и кръг за сезона във Формула 1. Пилотът на Ред Бул потегли от полпозишън, не направи нито една грешка и триумфира на пистата Ерманос Родригес по категоричен начин.


Успехът на Верстапен е негов 14-и през сезон 2022 г., което е историческо постижение във Формула 1. Макс изпреварва Михаел Шумахер и Себастиен Фетел, които постигнаха по 13 победи за 1 сезон през 2004 и 2013.

Освен рекорда за най-много победи в рамките на един сезон, със своя 4-ти триумф в Мексико, Верстапен подобри и рекорда за най-много точки в рамките на една година. До момента той бе притежание на Хамилтън, който в 21 състезания през 2019 година спечели 413 точки, а с успеха Верстапен увеличи своя актив за кампанията на 416 два кръга преди края на сезона. Пилотът на Ред Бул вече има 34 успеха в кариерата си и е шести във вечната ранглиста.


На Ерманос Родригес Верстапен завърши пред Люис Хамилтън, а трети се нареди вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес. Интригата в състезанието беше свързана с различната стратегия на биковете и Мерцедес по отношение на гумите.


Верстапен обаче нямаше никакви трудности да изкара повече от 40 обиколки с медиум гуми. Той не само, че не допусна срив в представянето им, но и не позволи на Хамилтън да го доближи.









    




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате