Люис Хамилтън заяви, че във Формула 1 няма никаква прозрачност и отчетност, а феновете се нуждаят от това.

Свързани новини

21.03.2024 14:40

Във Формула 1 няма никаква прозрачност и отчетност: Хамилтън

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Люис Хамилтън заяви, че във Формула 1 няма никаква прозрачност и отчетност, а феновете се нуждаят от това. В последните месеци в спорта има няколко скандала. Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Мохамед бин Сулайем беше разследван за опит за намеса в състезания през миналия сезон. ФИА пък обяви разследване срещу Сузи Волф, която е директор на академията на Формула 1, за конфликт на интереси заради брака ѝ с шефа на Мерцедес Тото Волф. По-рано днес Сузи Волф подаде жалба във френски съд срещу ФИА.

"С ФИА, с нещата, които се случват при затворени врати, няма никаква прозрачност, а феновете се нуждаят от това. Как можеш да вярваш в спорт и в случващото се тук, ако няма прозрачност", заяви Хамилтън.

Той подкрепи Сузи Волф за завеждането на дело срещу ФИА. Жалбата ѝ е за клевета и е срещу няколко високопоставени фигури във ФИА. Волф обяви делото в деня, в който президентът на федерацията Мохамед бин Сулайем беше оправдан по обвинението, че е опитал да се намеси в състезанията в Саудитска Арабия и в Лас Вегас миналата година. Обвинението срещу него беше, че той се е опитал да отмени наказание на Фернандо Алонсо в Саудитска Арабия и да накара служителите да не одобряват пистата в Лас Вегас.

Попитан дали Бин Сулайем все още има доверието му като президент на ФИА, Хамилтън отговори: "Той никога не го е имал. Невероятно горд съм от Сузи. Тя е толкова смела, отстоява големи ценности и е такъв лидер. В свят, в който хората често са заглушени, това, че тя се изправя, е страхотно послание. Дано това да създаде промяна и да има позитивно влияние. Особено за жените."

Без да споменава имена, Хамилтън засегна и ситуацията с директора на Ред Бул Кристиан Хорнър, срещу когото беше подадена жалба от служителка за "неподходящо поведение". Хорнър беше оправдан, а Ред Бул отстрани служителката, която обжалва решението.

"Това е спорт, доминиран от мъже. И живеем във време, в което посланието е: "Ако подадеш жалба, ще бъдеш уволнен." А това е ужасно нещо, което представяме на света, особено когато говорим за приобщаване. Трябва да сме сигурни, че оставаме верни на основните си ценности", коментира още Хамилтън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да