Мерцедес представи днес W15 - последният болид на тима, с който ще се състезава 7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън преди да премине във Ферари за сезон 2025.

Свързани новини

14.02.2024 16:05

W15 ще бъде последният Мерцедес на Хамилтън

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерцедес представи днес W15 - последният болид на тима, с който ще се състезава 7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън преди да премине във Ферари за сезон 2025. В последните два сезона Мерцедес не се представи достатъчно добре и бившите шампиони изостанаха от Ред Бул, като се оказа, че има сериозни проблеми, заложени в концепцията на W13 и след това и на W14, като W15 би трябвало да не страда от тези слабости.

Новият автомобил на Мерцедес ще излезе днес на късата версия на “Силвърстоун”, като Люис Хамилтън и Джордж Ръсел ще навъртят общо 15 километра с новата кола в рамките на т.нар. “Демонстрационен ден”. В тима са планирали филмовия ден да е във вторник в Бахрейн, когато тимът ще има право на 200 километра с W15.

W15 е първият автомобил, създаден от тима след завръщането на Джеймс Алисън на поста технически директор на Мерцедес, като шефът на тима Тото Волф обяви, че екипът на Алисън е използвал “нова концепция”.

“Философията на шасито е различна, разпределението на теглото, управлението на аеродинамичните потоци - обясни Волф. - Почти всеки компонент е нов, това е единственият ни шанс да се върнем в челото.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби