Свързани новини

01.12.2021 15:43

В Италия поискаха Ювентус да напусне Серия А при доказване на финансови измами

Видян 959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Ювентус може да изпадне в Серия Б и да му бъде отнета титлата в първенството за сезон 2019/2020 заради разследването на документи, свързани с продажбата на права и изготвянето на финансовите отчети на клуба за периода 2019-2021 година измамата е за близо 50 милиона евро, твърди органът за защита на правата на потребителите в Италия.


Както е известно, през уикенда офисите на клуба бяха обискирани на фона на разследване на трансферите и печалбите на клуба от сделки и хонорари на футболни агенти между 2019 и 2021 година.


Бианконерите бяха обвинени във фалшифициране на отчети и президентът на групата CODACONS Марко Донцели, който ръководи италианската асоциация за защита на правата на потребителите, потвърди, че последиците за Ювентус ще бъдат катастрофални, ако се установи вина.


„Обвинителната система е много сериозна и хвърля зловеща светлина върху последните футболни първенства, защото през последните години имаше истинска доминация на Ювентус, която приключи през последната година. Ако Ювентус е взел нелегитимно предимство пред съперниците си с операции от този тип, тогава редовността на последните футболни първенства ще се провали и в резултат на това Федерацията и Органът за пазарна конкуренция ще трябва да се намесят и да санкционират отговорните лица. Освен индивидуалните отговорности, клубът няма да как да избегне наказание. Поради тази причина и за да защитим хиляди фенове, ще подадем жалба до Антитръста и Федералната прокуратура с искане за изпадане в Серия Б на Ювентус и отнемане на последната му титла в лигата, спечелена в сянката на тези потенциално незаконни операции“, заяви Донцели, цитиран от TMW.



Ако Ювентус изпадне в Серия Б и бъде лишен от титлата си през сезон 2019/2020, това ще бъде вторият път, в който бианконерите ще бъдат наказани по този начин през XXI-ви век.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Идеализирате прекалено много хората

Идеализирате прекалено много хората и нещата около