Трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече факт! Пълнометражният игрален филм „Гунди – Легенда за любовта“  ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г., а официалният плакат и завладяващи нови кадри бяха пуснати официално по-рано днес.  Продукцията ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.

Свързани новини

09.05.2024 13:05

Филмът за Гунди тръгва по кината през октомври

Видян 1906 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече факт! Пълнометражният игрален филм „Гунди – Легенда за любовта“  ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г., а официалният плакат и завладяващи нови кадри бяха пуснати официално по-рано днес. 


Продукцията ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.


„Гунди – Легенда за любовта“ ще разкаже за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си. Вдъхновяващата история ще оживее пред зрителите благодарение на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на мащабния проект Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“.  Лентата ще ни върне назад във времето - ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за „Футболист на столетието” в България Георги Аспарухов – Гунди – така, сякаш се случват пред очите ни.


От бедно момче в крайния столичен квартал „Редута”, през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол – по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство. А когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него.


За да пресъздадат този нелек период от живота на Георги Аспарухов и ударите, които Партията му нанася, на екран ще видим Пенко Господинов в ролята на агент на Държавна сигурност и Владимир Люцканов в ролята на Генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав и едни от най-важните фигури в живота на големия български футболист, ще видим Димитър Маринов в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов като треньора на „Левски“ – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „Ботев – Пловдив“ – Георги Генов.


Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният отбор се класира на Световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на „Милан”, пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и консултант по сценария на филма.


Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита), във филма ще видим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля ще видим и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път. Ето и линк към официалния трейлър в YouTube: https://youtu.be/1tlNwolYp6k  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен