"Изненадващо, всички са съгласни. Големи клубове, малки клубове, клубове, които са собственост на държави, клубове на милиардери - всички са съгласни", каза Чеферин пред подкаста Men in Blazers.

Свързани новини

27.04.2023 16:04

УЕФА иска да въведе таван на заплатите във футбола

Видян 4720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Таван за заплатите на футболистите може да бъде въведен в европейския футбол. Това обяви президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин. Той вече е говорил с Европейската комисия (ЕК) по въпроса и заяви, че се подготвя план за въвеждане на подобно правило.


Таван на заплатите има в големите американски спортни лиги, в които отборите имат ограничение колко пари могат да отделят за възнаграждения на състезателите. Въпросът е бил поставян и преди в европейския клубен футбол, особено покрай финансовите проблеми на клубове около пандемията от коронавирус.


Все още обаче няма конкретно предложение как точно може да се въведе подобно правило и как ще работи на европейския пазар, тъй като в САЩ таванът се отнася за отбори в обща затворена лига с еднакви правила.
Чеферин обясни, че вече е говорил и с повечето европейски клубове, които одобряват подобна мярка.


"Изненадващо, всички са съгласни. Големи клубове, малки клубове, клубове, които са собственост на държави, клубове на милиардери - всички са съгласни", каза Чеферин пред подкаста Men in Blazers.


Футболистите разбираемо не одобряват подобно предложение. Изпълнителният директор на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия и Уелс (PFA) Махета Моланго смята, че таванът "не е решение". Той припомни, че УЕФА и ФИФА непрестанно увеличават броя на отборите и в клубните турнири, и в големите първенства за националните тимове.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.