Свързани новини

20.08.2010 11:31

ЦСКА се отприщи, Левски на победа от Лига Европа

Видян 1939 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И двата отбора от вечното дерби на България са само на крачка от влизането в престижните европейски клубни турнири, за разлика от Литекс, които трябва доста да се потрудят, за да продължат в лигата. След поредица от гафове и загуби, къръкът на червените най-сетне ги напусна. След 80-минутен безрезултатен мач, игран на стадион Васил Левски в столицата, армейците минаха на друга вълна и само за 10 минути успяха да оформят крайния резултат 3:0. Първият гол бе дело на Джузепе Акуаро в 81-ата минута, а Грегъри Нелсън вкара за 2:0 в 82-ата. Спас Делев направи 3:0 в последната 90-а минута и така отборът разгроми гостите от Уелс - ТНС. Протоколен реванш на червените при гостуването им ще е съвсем достатъчен, за да продължи тимът участитето си в Лига Европа.


Сините завършиха наравно 0:0 срещу шампиона на Швеция АИК на стадион „Росунда" в първия плейоф между двата отбора. Така след седмица в София момчетата на Ясен Петров имат нужда единствено от победа, за да продължат напред. Другият вариант за краен успех е ново равенство без гол и победа след продължения или дузпи.


Шампионите на България - Литекс загубиха с 2:0 от миналогодишния кошмар на сините - Дебрецен. Първият гол вкара Кулибали в 22-ата минута, а второто попадение бе дело на Ласко в 32-ата минута с глава отново след корнер. Домакините от Ловеч останаха с десет души на терена в 70-ата минута, когато Александър Барт получи втори жълт картон. Момчетата на Петков трябва да направят чудо, за да влязат в Лига Европа.


Типично за футболщината срещите не минаха без аксцесии.  Новината за атаката над отбора на Левски и делегатите от страна на агитката на АИК е водеща в шведската преса. Много изданея дори прогнозират, че отборът ще бъде дисквалифициран от престижния турнир. Автобусът, с който трябваше да бъдат извозена делегацията на Левски, бе помлян пред стадиона с камъни и железни пръти. При атаката пострадаха масажист на Левски, пресаташето Александър Касабов, собственикът Тодор Батков бе уцелен с бутилка вода, както и двама представители на УЕФА. Делегатът Жорж Люхингер е описал всички инциденти в своя доклад.


Фенове на червените пък бяха помляни от органите на реда. Полицайте  смазали със сила ултрасите от различни фракции, които изразиха гласно недоволството си от управлението на техния любим клуб, блокирайки движението по булевард "Евлоги Георгиев" и обстрелвайки с факли и бутилки велможите от официалната ложа. След като изтласкали феновете от булеварда, полицаите искали да им отнемат транспаранта "ПРОТЕСТ", който те държали пред стадиона. Мелето достигнало своя връх, след като полицайте преследвали агитката повече от километър, чак до ул. Иван Шишман. Там органите на реда не пощадили нито силата си, нито палките си, нито агитката. Повече от половината протестиращи били прибрани в І РПУ - София.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни